Guardiola şi-a pus jucătorii să urmărească un documentar cu un alpinist român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guardiola (dreapta) a vrut să-şi motiveze jucătorii
Guardiola (dreapta) a vrut să-şi motiveze jucătorii

Antrenorul celor de la FC Barcelona şi-a motivat elevii, înaintea partidei de campionat cu Malaga, prezentându-le un documentar care relatează desfăşurarea operaţiunii de salvare a lui Iñáki Ochoa de Olza, operaţiune la care a luat parte şi un român.

Îngrijorat de faptul că jocul echipei sale a început să "scârţâie", tehnicianul catalan şi-a pus jucătorii, în frunte cu Messi, Xavi şi Iniesta, să urmărească un documentar emoţionant despre sfârşitul tragic al alpinistului spaniol, dar şi despre încercările eroice ale prietenului său român Horia Colibăşanu de a-l salva.

Citeşte aici despre noua expediţie a alpinistului timişorean pe Annapurna

Aplinistul spaniol a murit în luna mai a anului 2008 pe muntele Annapurna (Himalaya) la o înălţime de peste 7.400 de metri. El era însoţit de Horia Colibăşanu. Românul a sunat în Spania şi a anunţat despre situaţia gravă în care se afla spaniolul. Imediat s-a organizat un grup de salvare care, până în ultima clipă, a făcut absolut tot ceea ce se putea face pentru salvarea lui Iñáki Ochoa.

Prin documentarul despre Iñáki Ochoa, Pep Guardiola a vrut „să le dea jucătorilor săi un exemplu de solidaritate pentru atingerea obiectivului final al grupului", relatează cotidianul „Sport".

Vezi pe adevarul.es documentarul despre Iñáki Ochoa, în care apare şi Horia Colibăşanu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite