Lucescu s-a împăcat cu Guardiola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Il Luce a făcut spectacol la conferinţa de presă. A vorbit în franceză, italiană şi în spaniolă şi s-a îmbrăţişat cu antrenorul Barcelonei. Lucescu se află la Monte Carlo pentru meciul împotriva Barcelonei, în faţa celei de-a doua Supercupe din carieră, după cea câştigată cu Galatasaray (2001), în faţa lui Real Madrid.

Acum mai puţin de un an, Lucescu şi Guardiola mai aveau puţin şi se luau la bătaie.

Supărat pe modul în care Barcelona câştigase la Doneţk în ultimele minute, după ce Şahtior avusese avantaj pe tabelă, Il Luce i-a acuzat pe catalani de lipsă de fair-play pentru că nu au înapoiat mingea ucrainenilor la o fază în care un jucător de-al său era accidentat.

„Ne-au bătut pe nedrept! A fost o nenorocire!”, striga Lucescu de la Doneţk, iar Guardiola îi răspundea ironic de la Barcelona: „Lucescu nu ştie să piardă!”.

„Barcelona şi Şahtior, stiluri asemănătoare”

De atunci,lucrurile s-au schimbat însă. Cele două echipe au câştigat cele două trofee europene puse în joc anul trecut, „o dovadă că am fost în cea mai puternică grupă a Ligii Campionilor de anul trecut”, aşa cum a declarat ieri Lucescu, iar acum negociază transferul lui Cigrinski de la Şahtior pe Nou Camp.

Cei doi antrenori au trecut peste replicile de atunci şi au făcut pace. Între cele două conferinţe de presă, Guardiola şi Lucescu s-au întâlnit şi s-au îmbrăţişat, discutând preţ de câteva minute înconjuraţi de zeci de ziarişti cu blitzurile declanşate pentru a surprinde momentul. Mai mult, Il Luce a explicat apoi cum s-au aşezat lucrurile:

 „Pentru a rezolva transferul lui Cigrinski, Guardiola l-a sunat pe Gino Corioni (n.r. preşedintele Bresciei şi bun prieten cu Lucescu) ca să îi facă legătura cu mine. Eu oricum mă ştiam cu Guardiola de la Brescia, aşa că i-am dat cele mai bune referinţe pentru Cigrinski”.

Il Luce a început să vorbească la conferinţă într-o franceză fluentă, după care a răspuns întrebărilor atât în spaniolă, cât şi în italiană. „Se vor întâlni două echipe cu un stil asemănător de joc, care mizează pe calităţile tehnice ale jucătorilor. Ne cunoaştem bine. Sunt fericit că sunt a doua oară la Monaco, după ce am câştigat cu Galatasaray”, a conchis Lucescu. 

Creaţia lui Lucescu

Antrenorul Barcelonei, Guardiola, a vorbit cu respect despre Lucescu. „Dacă echipa a ajuns să câştige Cupa UEFA, atunci acest lucru i se datorează lui Lucescu”, a spus Guardiola.

Barcelona l-a luat pe Cigrinski

Şahtior şi FC Barcelona au ajuns la un acord pentru transferul fundaşului Cigrinski, în schimbul a 25 de milioane de euro

În cazul unei victorii, catalanii vor deveni prima echipă din istorie care deţine în acelaşi timp cinci trofee: Campionatul, Cupa şi Supercupa Spaniei, plus Liga Campionilor şi Supercupa Europei

Accidentaţi, mexicanul Rafa Marquez şi spaniolul Andres Iniesta nu vor putea juca în această seară.

Ahmetov negociază transferul lui Raţ

Raţ este dorit în Premier League de Tottenham. Patronul Rinat Ahmetov cere în schimb şase milioane de euro

“Minerii” au câştigat ultimul meci cu campioana Spaniei, 3-2 pe “Camp Nou”, în faza grupelor ediţiei trecute a Ligii Campionilor

Mircea Lucescu poate câştiga a doua Supercupă din carieră, performanţă realizată de numai cinci alţi tehnicieni: Alex Ferguson, Raymond Goethals, Arrigo Sacchi, Louis Van Gaal şi Carlo Ancelotti

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite