"Grupa morţii, criminală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul britanic "The Telegraph" analizează grupa Românie Sub titlul "Grupa morţii chiar e criminală", ziaristul englez Steward Robson prezintă selecţionata României în tentativa ei

Cotidianul britanic "The Telegraph" analizează grupa Românie

Sub titlul "Grupa morţii chiar e criminală", ziaristul englez Steward Robson prezintă selecţionata României în tentativa ei de a ieşi cu bine din disputele cu "granzii" Europei.

Articolul atrage atenţia asupra Grupei C de la Campionatul European din Austria şi Elveţia, care va fi fatală pentru cel puţin una din marile echipe ale continentului.

"Spuneţi-i cum vreţi, dar o tragere la sorţi cu Franţa, Olanda şi Italia, alături de România, care, incredibil, a fost singura echipă care a atras atenţia în preliminarii, înseamnă că cel puţin o fostă câştigătoare a trofeului va rata calificarea în sferturi."

Publicaţia face o retrospectivă a celor mai grele grupe din cadrul a cinci turnee finale mondiale şi europene din istorie.

Din exemplele alese de ziar lipsesc grupele României de la Mondialul din Mexic 1970, unde tricolorii au înfruntat Anglia, Brazilia şi Cehoslovacia, şi grupa de la Euro 2000, unde selecţionata română a reuşit calificarea dintr-o grupă cu Germania, Anglia şi Portugalia.

"Telegraph" enumeră principalele atuuri ale României: "Are un Adrian Mutu renăscut şi pe excelentul atacant al lui Stuttgart, Ciprian Marica, drept principalele ameninţări în ofensivă, dar are şi tendinţa să lanseze contraatacurile mult din spate. Cheia succesului României este evoluţia căpitanului Cristian Chivu.

Este un fundaş inteligent, care ştie cum să impulsioneze atacul, avansând în linia mediană pentru a crea superioritate.Exactitatea paselor sale şi felul cum tratează fazele fixe pot da dureri de cap adversarelor".

Şanse mici la o victorie

Cotidianul englez nu dă prea mare credit tricolorilor, deşi laudă jocul echipei române. "Selecţionata lui Victor Piţurcă are puterea de a se bloca în apărare şi de a ţine în frâu toate cele trei adversare din grupă. Românii sunt bine organizaţi, tehnici, talentaţi şi plini de încredere după un excelent turneu de calificare.

Dar oare au puterea să câştige vreun meci? Echipele româneşti au arătat mereu un joc bazat pe tehnică, dar ca să împiedice echipe precum Franţa şi Italia trebuie să crească ritmul şi rapiditatea paselor. Mă îndoiesc de faptul că România va câştiga vreun meci, dar poate scoate vreo două remize", a notat Robson în "The Telegraph".

Alte grupe "de foc"

Brazilia, Ungaria, Portugalia, Bulgaria (CM din 1966)

Argentina, Franţa, Italia, Ungaria (CM din 1978)

RF Germană, Danemarca, Uruguay, Scoţia (CM din 1986)

Olanda, Franţa, Cehia, Danemarca (Euro 2000)

Argentina, Anglia, Suedia, Nigeria (CM din 2002)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite