Grevă în Primera! Campionatul Spaniei se amână!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele două etape din Primera şi Segunda Division din noul sezon nu se vor disputa, deoarece sindicatul fotbaliştilor spanioli a anunţat astăzi grevă generală în aceste prime două manşe, din cauză că nu au ajuns la un acord cu LFP privind noul contract colectiv.

Luis Rubiales, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Spanioli (AFE), împreună cu 110 fotbalişti profesionişti - printre care Casillas şi Puyol, printre alţii - a anunţat astăzi că debutul sezonului 2011-2012 în campionatul spaniol se va amâna, pentru că a fost convocată o grevă a jucătorilor în primele două etape de campionat, scrie Marca.

"Noi, fotbaliştii, ne-am unit şi am spus Gata! Toţi fotbaliştii din Primera Division şi Segunda am luat această decizie în mod responsabil, ferm şi unanim, de a convoca o grevă pentru prima şi a doua etapă din Liga BBVA şi Liga Adelante. Nu va exista fotbal până nu se va semna un nou contract colectiv de muncă", a declarat Rubiales.

Ce nu le convine fotbaliştilor? Internaţionalilor li se vor considera zile de vacanţă cantonamentele cu naţionala şi fotbaliştii vor fi obligaţi să-şi cedeze drepturile de imagine cluburilor

Luis Rubiales a fost însoţit la conferinţa de presă de fotbalişti importanţi din fotbalul spaniol, precum Iker Casillas, Carles Puyol, Juan Mata, Xabi Alonso, Sergio Garcia, Santi Cazorla sau Fernando Llorente, pentru a aminti doar câteva nume din cei peste 110 jucători care au sprijinit iniţiativa la faţa locului.

Această decizie a fost luată după reuniunea de luni, din Adunarea Generală a AFE, unde s-au discutat punctele conflictuale din contractul colectiv de muncă, negociat în aceste zile cu Liga de Fotbal Profesionist, între care se află prevederea că fotbaliştii internaţionali vor fi consideraţi în vacanţă în zilele în care se află în cantonamentul echipei naţionale şi obligaţia jucătorilor să-şi cedeze drepturile de imagine cluburilor la care joacă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite