Grevă în fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbaliştii echipei spaniole de liga a doua, Leganes, au protestat pe teren într-un mod inedit pentru întârzierea salariilor. Exemplul spaniolilor le-ar putea da idei, de exemplu, jucătorilor de la Rapid, care au şi ei probleme cu restanţele financiare.

Criza financiară îşi face încet, dar sigur prezenţa şi-n fotbalul mondial. Liga a doua din Spania întâmpină deja primele probleme.

Fotbaliştii de la Deportivo Leganes, formaţie care se luptă cu şanse reale la promovarea în Primera Division, au protestat într-un mod inedit pentru neplata salariilor.

În ultima partidă din acest an, Deportivo a învins pe Atletico Madrid B, scor 2-1. La începutul partidei, jucătorii gazdelor s-au aşezat în genunchi, imediat după ce au avut lovitura de start, manifestându-şi astfel nemulţumirea faţă de conducerea clubului, care nu le mai achitase restanţele financiare de la începutul sezonului.

„Ei sunt eroii noştri. S-au luptat şi cu arbitrii, şi cu adversarii, şi cu problemele economice în care se află clubul“, a titrat site-ul clubului Leganes, care se află în periferia Madridului.

Fotbaliştii români ar putea copia gestul

În acest moment, Deportivo de Leganes ocupă locul doi în Secunda Division, cu 34 de puncte, la doar un punct de Cartagena. Fotbaliştii au spus că vor mai face astfel de acţiuni până când vor primi ceea ce li se cuvine.

Cum şi-n fotbalul românesc problemele financiare se vor acutiza, n-ar fi exclus ca din primăvară să vedem astfel de iniţiative şi pe terenurile noastre. Spre exemplu, rapidiştii ar putea recurge la o astfel de măsură de protest, mai ales că ei nu şi-au mai luat banii din octombrie.

Deşi conducerea giuleştenilor a promis că totul se va rezolva la reunire, jucătorii alb-vişiniilor nu sunt prea încrezători.

Şi declaraţia lui Mircea Sandu, preşedintele FRF, este grăitoare: „Nu ar fi exclus ca la anul anumite echipe să se retragă din campionat din lipsă de fonduri. Mai greu se poate întâmpla acest lucru în Liga I, deşi nu este exclus, dar în Liga a II-a şi nu numai vor fi probleme mari“.

Au vrut să-l ia pe Cătălin Munteanu

În urmă cu şase ani, pe vremea când evolua la Espanyol Barcelona, Cătălin Munteanu a fost la un pas de a ajunge la Deportivo Leganes, echipă care pe atunci nu se confrunta cu mari probleme economice.

„Cap de Zmeu“ a ajuns până la urmă la Albacete, echipă pentru care a evoluat trei sezoane. Un alt jucător de mare valoare a trecut pe la Leganes. Este vorba de Samuel Eto’o, care înainte să semneze cu Real Madrid, în 1997, a trecut un an şi pe la Leganes.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite