„Granzii“ vor arbitri străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Granzii“ vor arbitri străini
„Granzii“ vor arbitri străini

Cluburile care joacă în Europa cer ca meciurile lor din Liga I să fie oficiate de brigăzi de peste hotare. Steaua, Dinamo, Urziceni, CFR Cluj, Timişoara şi FC Vaslui s-au aliat pentru un obiectiv comun: nu vor să mai fie arbitrate de români.

Cel mai vehement susţinător al acestei idei este Cristi Borcea. „Toate cluburile româneşti din cupele europene au semnat o hârtie în care cerem oficial brigăzi din străinătate. Noi plătim pentru străini, noi îi aducem”, a spus răspicat oficialul dinamovist. De altfel, Borcea a fost ieri la sediul federaţiei şi i-a înaintat lui Mircea Sandu cererea cluburilor pentru aducerea brigăzilor de peste hotare.

Preşedintele executiv al „câinilor” este susţinut în demersul său de Gigi Becali.

„N-am nevoie de români. Noi conducem fotbalul românesc. Nu poate Mircea Sandu şi nici CCA să ne conducă pe noi”, a tunat latifundiarul.

Marian Iancu s-a aliat şi el cu Becali şi Borcea. „Atât timp cât Balaj nu a primit nicio sancţiune după halul în care ne-a arbitrat la finala Cupei României, sunt de acord ca FC Timişoara să fie arbitrată de străini. Corupţia este întreţinută de actuala conducere a CCA”, a declarat patronul bănăţenilor.

„Nu-mi doresc neapărat arbitri străni, dar dacă majoritatea va decide aşa, atunci mă voi supune majorităţii”, a precizat Iuliu Mureşan, preşedintele de la CFR Cluj.

Dragomir susţine cluburile

Preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, este de acord cu conducătorii granzilor. „Arbitrajele din acest început de campionat au fost dezastruoase. Cluburile pot face cerere către LPF că vor arbitri străini, iar noi mergem în Comitetul Executiv al federaţiei. Dacă acolo se aprobă acest lucru, CCA trebuie să se conformeze. Dacă le convine, bine, dacă nu, pleacă”, a anunţat „Corleone”.

Echipele mici se opun

Reprezentanţii formaţiilor mici nu sunt de acord cu brigăzile străine. „Gloria Bistriţa nu are bani pentru a chema arbitri străini. Şi străinii pot greşi”, a spus Jean Pădureanu.

Decizia aparţine Comitetului Executiv

Comitetul Executiv va discuta problema ridicată de cele şase cluburi în proxima şedinţă care va avea loc în luna septembrie. Din forul federal fac parte atât Cristi Borcea, cât şi Iuliu Mureşan.

Dinamovistul va fi susţinut cu siguranţă de Corrnel Şfaiţer (FC Botoşani) şi Florian Walter (“U” Cluj), cunoscuţi ca simpatizanţi ai echipei roş-albe. Decizia va depinde de ce oameni vor mai reuşi cei doi reprezentanţi ai Ligii I să convingă de necesitatea aducerii de arbitri străini.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite