Goniţi din Serie A!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu, dezamăgit de tergiversarea negocierilor privind prelungirea contractului cu Lazio
Radu, dezamăgit de tergiversarea negocierilor privind prelungirea contractului cu Lazio

Jucători reprezentativi pentru fotbalul românesc, ca Ştefan Radu, Bogdan Lobonţ, Dorin Goian şi Adrian Mutu au zilele numărate în fotbalul italian. „Briliantul" ar putea deveni elevul lui Dan Petrescu. Fie că este vorba de bani, concurenţă sau viaţa extrasportivă, românii nu par a  mai avea căutare în rândul echipelor italiene.

Probabil cel mai constant şi apreciat stranier român din ultimele două sezoane, Ştefan Radu, încă nu şi-a prelungit acordul cu Lazio. Asta deşi a intrat în ultimul an de contract şi ar putea pleca gratis în iarnă! Cum s-a ajuns aici? După cum dezvăluie impresarul jucătorului, totul a pornit de la bani.

„Iniţial, am avut impresia că vom ajunge repede la un acord pentru că diferenţa dintre oferta lor şi ce-am cerut noi era foarte mică. Au trecut însă două săptămâni de la ultima discuţie cu Claudio Lotito (preşedintele lui Lazio - n.r.) şi încă nu am ajuns la o înţelegere", a spus Victor Becali în presa din Italia.

Acesta a negat că problema ar fi comisionul solicitat, dar antrenorul Edoardo Reja nu este de aceeaşi părere: „Ştefan Radu este un tip modest, cuminte, care vrea foarte mult să continue cu noi. Mă întreabă în fiecare zi dacă am auzit ceva despre negocieri, deci cu siguranţă problema nu este la el".

Goian spre Dinamo, Lobonţ spre CFR Cluj

Dorin Goian şi Bogdan Lobonţ ar putea pleca din Italia încă din această vară, în cazul celor doi concurenţa pe posturi fiind principalul motiv.

Scos din echipă de accidentări, dar şi de cuplul Munoz - Bovo, Goian ar lupta din sezonul viitor şi cu noile achiziţii ale lui Palermo - sârbul Milan Milanovici şi argentinianul Mauro Cetto - pentru un loc în centrul defensivei. Drept urmare, italienii scriu deja că CFR Cluj şi Dinamo s-au interesat de serviciile sale, pe fir intrând şi Siena lui Paul Codrea.

Cea mai dificilă situaţie pare a o avea Bogdan  Lobonţ. A treia soluţie pentru postul de portar la Roma, „Pisica" este la rândul său aproape de o revenire în Liga I, tot la CFR, se zvoneşte în Italia. Gruparea  capitolină vrea să-l aducă pe Stekelenburg, a cărui rezervă era şi la Ajax, caz în care Lobonţ şi Doni vor trebui să-şi caute echipe.

94 de meciuri are Ştefan Radu la Lazio, dintre care 83 în Serie A.

Destinaţii posibile (şanse)

Ştefan Radu: Bayern München (50%), Napoli (50%), Chelsea (40%), Manchester City (40%), Juven­tus (20%), (Barcelona (10%).

Dorin Goian: CFR Cluj (50%), Siena (40%), Dinamo (30%), Steaua (10%).

Bogdan Lobonţ: CFR Cluj (60%), Galatasaray (30%), Dinamo (10%).

Adrian Mutu: Al Ain (70%), Kuban Krasnodar (60%), Galatasaray (50%), Cesena (50%), AC Milan (30%), Blackburn (30%) .

Viitorul lui Adrian Mutu este în fotbalul arab sau la ruşi

Deşi agentul său declara că Adrian Mutu va rămâne la Fiorentina şi din sezonul următor, situaţia atacantului de 32 de ani nu este nici pe departe rezolvată. Toscanii vor în continuare să scape de salariul său de 2 milioane de euro, dar şi de problemele cu viaţa sa extrasportivă.

Astfel, Mutu pare tot mai aproape de un transfer la Al Ain, noua echipă a lui Cosmin Olăroiu din Emiratele Arabe.
Şeicii au însă concurenţă serioasă din Rusia, mai exact de la echipa lui Dan Petrescu, Kuban Krasnodar.

„Mutu nu a semnat încă, dar nu ascundem faptul că suntem în pline negocieri. Suntem optimişti!", a spus vice-guvernatorul din Krasnodar, Ivan Peronko, în presa din Rusia. Ruşii au pregătite 6 milioane de euro pentru Fiorentina, iar lui Mutu sunt dispuşi să îi plătească un salariu de 2 milioane de euro pe an.

Tabel
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite