Golgheterul de pe Copacabana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wesley (dreapta)
Wesley (dreapta)

Brazilianul Wesley a marcat cinci goluri în ultimele cinci zile.

Acum trei ani când a venit în România, Wesley Lopes da Silva părea doar un brazilian umblat prin lume şi venit să-şi încerce norocul într-o ligă care primea şi primeşte cu braţele deschise orice străin.

Timpul a demonstrat însă că Wesley n-a fost un jucător de duzină, ba, din contră, e un fotbalist foarte bun, care continuă să doboare recorduri în Liga I. În acest moment, Wesley nu e doar golgheterul la zi al campionatului, ci şi străinul cu cele mai multe goluri reuşite vreodată în România (50) şi fotbalistul cel mai prolific din sezonul 2011-2012, luând în considerare toate competiţiile (26 de goluri marcate), egalându-l în acelaşi timp pe albanezul Demollari la numărul de goluri reuşite într-un campionat (18).

Brazilianul plătit de Porumboiu cu 400.000 de euro pe sezon a jucat până să vină la Vaslui la şase echipe de primă ligă: Fortaleza (Brazilia), Penafiel (Portugalia), Alaves (Spania), Vitoria Guimaraes (Portugalia), Grasshopes Zurich (Elveţia), Pacos Fereira şi Leixoes (Portugalia). La toate aceste formaţii, Wesley a dat 45 de goluri, cu 5 mai puţin decât a reuşit la Vaslui. „Cred că a fost de bun augur că prima dată în România am marcat contra Stelei. Mi-a purtat noroc acest lucru", spune Wesley, un fotbalist în vârstă de 31 de ani.

Povestea venirii lui Wesley la Vaslui e uşor încâlcită. Fotbalistul a fost urmărit un an în Portugalia de impresarul Lucian Marinescu, fost jucător la Rapid. „Marcase şi împotriva lui Benfica şi a lui Porto şi mi-au plăcut calităţile lui de golgheter", a explicat Marinescu. El l-a propus Stelei, care l-a refuzat, apoi Vasluiului, unde iniţial s-a lovit tot de un refuz. „Nu-mi trebuie fotbalişti de plajă, n-am nevoie de brazilieni", a spus Porumboiu.

La insistenţele impresarului, patronul moldovenilor l-a urmărit pe câteva DVD-uri, dar a mers să-l vadă şi pe viu, convingându-se că are calităţi.  A plătit pe loc pentru el 650.000 de euro şi i-a făcut fotbalistului un contract prin care poate câştiga 500.000 de euro pe an dacă Vasluiul ajunge în Liga Campionilor. În acest fel a câştigat disputa cu Panathinaikos şi Wolfsburg, care-l doreau şi ele pe brazilian. 

Click pe imagine pentru a mări

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite