Goian se va bate cu Mutu la retrogradare în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca în cazul „Briliantului“, transferat la Cesena, „Goe“ a coborât ştacheta în Serie A, ajungând la o echipă fără mari pretenţii, Bologna. Cel puţin pentru un sezon, Palermo s-a dispensat de serviciile lui Dorin Goian, împrumutat la o echipă care luptă pentru evitarea retrogradării în Italia.

La 30 de ani, fostul stelist şi-a atins vârful carierei, intrând pe o pantă descendentă, soartă cu care s-a confruntat în această vară un alt internaţional român din Serie A, Adrian Mutu. Dacă „Briliantul" a lăsat Fiorentina pentru Cesena, „Goe" va părăsi gruparea siciliană Palermo
pentru a se muta mai la Nord, la Bologna.

Astfel, cei doi vor renunţa la ambiţiile europene cu care erau obişnuiţi şi se vor afla faţă-n faţă într-un duel indirect pentru menţinerea pe prima scenă a fotbalului din Cizmă. Plecarea lui Goian de la Palermo vine oarecum surprinzător în condiţiile în care sezonul trecut a avut evoluţii apreciate, reuşind şi un gol de trei puncte chiar împotriva campioanei AC Milan.

Bologna l-a vrut şi pe Mutu

Ghinionul fundaşului sucevean a fost numirea lui Stefano Pioli pe banca tehnică, antrenor care a venit cu un nou sistem de joc, cu trei fundaşi, în care Goian nu şi-a mai găsit locul. La Bologna, fostul stoper din Ghencea va găsi o echipă care în ultimii ani s-a confruntat cu mari probleme financiare, scăpând „la mustaţă" de retrogradarea în al doilea eşalon.

Sugestiv este faptul că cel mai cunoscut jucător de pe stadionul  „Dall'Ara" este în acest moment veteranul atacant Marco Di Vaio, ajuns la 34 de ani. De altfel, înainte de a ajunge la Cesena, Adrian Mutu a avut o ofertă şi din partea Bolognei, însă mult inferioară din punct de vedere al salariului. În aceste condiţii, atacantul român a spus „pas".

1,7 milioane de euro a încasat Steaua în 2009 pentru transferul lui Dorin Goian la Palermo.

30 de meciuri a evoluat Goian pentru Palermo în două sezoane. Fundaşul a înscris un gol, într-o victorie cu AC Milan, scor 1-0.

Adi Mutu începe treaba la Cesena

Astăzi va fi prima zi oficială a lui Adi Mutu în tricoul alb-negru al noului său club, AC Cesena. Românul va fi prezentat în jurul prânzului în cadrul unei conferinţe de presă la stadionul Manuzzi, reunirea lotului fiind însă programată pentru sâmbătă.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite