Goian: "În Franţa, stăteam singur în cameră, nu vorbeam cu nimeni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Goian povesteşte pentru presa din Scoţia cum a fost refuzat de francezii de la Guingamp, cu doar 6 luni înainte să semneze cu Steaua.

"Goe" a fost în probe la gruparea aflată atunci în liga a doua franceză, însă nu a reuşit să impresioneze şi a fost trimis înapoi la Bacău. Faptul că nu cunoştea limba a fost un mare impediment în acel moment, spune Goian, însă fundaşul nu regretă deloc: a ajuns la Steaua şi a avut parte de cele mai importante realizări din carieră. A devenit campion al României, a ajuns om de bază la naţională şi a juncat o semifinală de Cupa UEFA, după care a prins un transfer în Serie A.

"La începuturile carierei, în 2004, când eram la Bacău, îmi amintesc că am mers să dau probe pentru Guingamp, în Franţa. Am stat acolo două săptămâni. Sincer să fiu, franceza mea nu era tocmai bună şi a fost foarte dificil. Stăteam singur în cameră, nu vorbeam cu nimeni... Asta e viaţa.

N-am semnat un contract şi până la urmă, şase luni mai târziu, am semnat cu Steaua. Restul e istorie. Poate nici n-aş mai fi ajuns la Rangers dacă mergeam la Guingamp", spune Dorin Goian, conform prosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite