Gloria Buzău, printre cele mai slabe din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turan, din Azerbaidjan, şi San Giovanni, din San Marino, mai sunt echipele care nu au înregistrat victorii în turul de campionat. Buzăul a terminat turul de campionat cu trei egaluri şi 14 înfrângeri. Este singura formaţie din Liga I, Liga II şi Liga III care nu a cunoscut gustul succesului

Gloria Buzău este una dintre cele mai slabe echipe din Europa. Trupa pregătită acum de Mario Marinică a fost învinsă, ieri, şi de Gloria Bistriţa (0-2) şi a încheiat astfel turul de campionat fără să fi obţinut vreo victorie.„Steluţa” a înregistrat trei egaluri şi 14 înfrângeri în 17 meciuri, reuşind să marcheze şase goluri, dar să primească 30. Ei au a doua cea mai slabă apărare din prima divizie.

Dacă ne uităm în Liga II sau chiar în Liga III vom vedea că buzoienii sunt singurii care nu au reuşit să bată pe careva. Mai mult, în Europa există doar două echipe ce nu au cunoscut gustul succesului. Este vorba despre Turan, din Azerbaidjan, şi San Giovanni, din San Marino. Primii au patru egaluri şi nouă înfrângeri în 13 jocuri, în timp ce San Giovanni a înregistrat două egaluri şi şapte înfrângeri în nouă jocuri.

Datorită acestui parcurs dezastruos, buzoienii nu mai speră în salvarea de la retrogradare, dar cer ca arbitrii să nu-i mai defavorizeze. „Gloria Buzău este victima arbitrajelor în acest sezon. Aţi văzut că am încurcat Steaua, aţi văzut ce a fost cu Craiova... După ce că suntem în situaţia în care suntem, ne mai fură şi arbitrii.Nu ne-am retras din campionat, jucăm corect, dar cerem să fim lăsaţi să ne jucăm şansa de 0,1%”, a spus patronul Costel Bucur la gsptv.

Vasluiul, ultima fără victorie

În istoria primei divizii din România, Vasluiul este ultima formaţie ce nu a reuşit vreo victorie la finalul unui tur de campionat, în sezonul 2005/2006 Cu toate acestea, moldovenii au reuşit să evite retrogradarea. În rest, ultima astfel de contraperformanţă fusese înregistrată în ediţia de campionat 1957/1958 de către Progresul ICO Oradea, care a şi retrogradat.

Fără succes după tur

2005/2006    SC Vaslui (a evitat retrogradarea)

1958/1959    Ştiinţa Cluj (nu a retrogradat, fiindcă s-a suplimentat numărul de locuri în primul eşalon)

1957/1958    Progresul ICO Oradea (a retrogradat)

1954/1955    Progresul ICO Oradea (a retrogradat)

1952/1953    Metalul Câmpia Turzii (a retrogradat)

1933/1934    Braşovia Braşov, Mureşul Tg. Mureş, Şoimii Sibiu (toate au retrogradat)

1932 / 1933  Şoimii Sibiu, Braşovia Braşov (nu au retrogradat fiindcă s-a suplimentat numărul de locuri în primul eşalon)



Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite