2.000 de stelişti împotriva lui Gigi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii Stelei au parcurs distanţa dintre parcul Moghioroş şi stadionul Ghencea scandând lozinci împotriva patronului stelist. Fanii echipei din Ghencea au mărşăluit ieri spre stadion, sătui de atitudinea sfidătoare a lui Gigi Becali.

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a fost iniţiatoarea proiectului „62 – Ne vrem clubul înapoi!”, un marş de protest la adresa patronului Gigi Becali, organizat ieri, cu o zi înaintea aniversării clubului din Ghencea, înfiinţat la  7 iunie 1947.

Cu sprijinul peluzelor Nord şi Sud, s-au strâns aproximativ 2.000 de fani, care au cântat non-stop slogane pro Steaua, dar nu au uitat nici să admonesteze conducerea clubului.

„Becali George, pleacă din Ghencea!”, „Becali, eşti o mizerie!” au fost lozincile preferate ale fanilor, care au venit cu zeci de steaguri cu mesaje şi inscripţii în culorile Stelei sau cu chipul fostelor legende steliste precum Ion „Sfinxul” Alecsandrescu.

 Fostul lider al galeriei steliste, Jean Pavel, a revenit şi el printre „ultraşii” stelişti, după ce fusese îndepărtat de la conducerea peluzei acum câţiva ani, tot de actualul patron. „Mă voi întoarce în peluză, trebuie să redevenim o forţă.

Vreau ca băieţii de la Sud să revină la Nord pentru a lua clubul înapoi de la Becali!”, a vorbit Pavel la o staţie amplasată pe platoul din faţa arenei steliste, în aplauzele generale ale mulţimii, care a scandat minute în şir numele fostelor glorii din Ghencea, Hagi şi Lăcătuş.

Bannerele steliştilor

Vrem doar să pleci!
Scandaluri, valize, dosare pătează istoria unui club de onoare
Milităm pentru purificare. Eşti o mizerie!
Ne e ruşine cu tine!
Istorie de 62 de ani, clădită pe valori, nu pe bani!

Jean Pavel vrea „socios“ de Ghencea!

image

Jean Pavel a anunţat că va reveni în galerie  Foto: Dorin Constanda



Una dintre cele mai interesante iniţiative ale fostului lider al galeriei steliste, Jean Pavel, a fost aceea de a cumpăra echipa patronată acum de Gigi Becali, cu o contribuţie de minimum 50 de euro plătită de fiecare suporter.

„Dorim să preluăm şi noi modelul Barcelona, unde fiecare «socios» are un cuvânt de spus. Vrem ca Steaua să fie un club curat şi plin de demnitate!”, susţine Jean Pavel.

Fanii au făcut şi un apel către Iordănescu, Hagi, Năstase şi Viorel Păunescu pentru a-i ajuta să împlinească acest demers. „Plec numai dacă suporterii îmi dau jumătate din cât am investit, 20 de milioane de euro!”, spunea acum câteva zile Gigi Becali.

Ce înseamnă „socios“?

„Suporterii-membri” reprezintă o obişnuinţă la marile cluburi din Spania. Fanii care aspiră la titulatura de “socios” trebuie să plătească o cotizaţie anuală şi au drept de vot la numirea preşedintelui clubului.

De asemenea, au şi alte facilităţi: reduceri la cumpărăturile din magazinele clubului, la bilete şi abonamente. FC Barcelona deţine supremaţia cu 163.000 de “socios”, fiind numărul unu în lume în această privinţă, suporterii cotizanţi asigurând o bună parte din bugetul anual de 400 de milioane de euro.






Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite