Gigi Becali „nu respectă nicio religie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatorul fizic turc Yuksel Yesilova a lansat un atac fără precedent la adresa lui Gigi Becali. El susţine că finanţatorul nu l-a plăcut pentru că este musulman. FIFA s-a sesizat şi i-a cerut finanţatorului stelist Gigi Becali să explice motivele pentru care l-a concediat pe colaboratorul turc al lui Dorinel Munteanu.

Steaua a intrat din nou în vizorul Federaţiei Internaţionale de Fotbal. Forul s-a autosesizat în cazul concedierii fostului praparator fizic turc al roş-albaştrilor, Yuksel Yesilova.

Presa română a scris că Yesilova a fost dat afară deoarece Gigi Becali nu a tolerat faptul că are un musulman în staful tehnic. FIFA a intrat pe fir şi i-a solicitat explicaţii finanţatorului.

Steaua a emis un comunicat prin care neagă orice motiv religios în concedierea preparatorului turc: „Yuksel Yesilova nu a reclamat niciodată faptul ca ar fi fost concediat din cauza convingerilor sale religioase. FIFA s-a autosesizat în urma informaţiilor nefondate apărute în presa din România”.

Yesilova are versiunea sa asupra evenimentelor care au dus la despărţirea de Steaua. „Înainte de meciul cu Fiorentina, două persoane importante din conducere au venit la Dorinel şi i-au spus să mă dea afară.

Munteanu le-a comunicat că în acest caz va pleca şi el. Totuşi, Dorinel mi-a povestit acest lucru abia după meci, ca să nu strice atmosfera”, a spus Yesilova.

„Nu am primit niciun leu de la Steaua”

Fostul preparator fizic al Stelei a continuat: „Sunt sigur că Becali nu m-a plăcut de la început pentru că sunt musulman. El nu respectă nicio religie, mai mult, nu respectă pe nimeni.

Dacă nu i-a respectat pe Hagi sau pe Dorinel, cum să mă respecte pe mine?! Cât am stat la Steaua, nu am primit niciun leu!”. Steaua poate primi sancţiuni severe dacă se dovedeşte ca a fost un caz de discriminare.

Articolul trei din Regulamentul FIFA prevede că „discriminarea de orice fel, pe motive etince, religioase sau politice este strict interzisă şi poate atrage suspendarea sau excluderea din competiţie.

Roş-albaştrii sunt recidivişti


Steaua a mai fost sancţionată disciplinar de FIFA, în 2005, când, din cauza atitudinii rasiste a fanilor la meciul cu Shelbourne, clubul a fost nevoit să joace un meci din Cupa UEFA la Constanţa. În plus, Becali l-a invocat pe Dumnezeu înaintea meciurilor cu echipele turceşti Beşiktaş şi Galatasaray.

FIFA a mai interzis demersul lui Becali care voia să aplice o cruce pe echipamentul de joc. În cele din urmă, tricourile au fost prevăzute cu cruciuliţe pe partea din interior a gulerelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite