Giedrius Arlauskis: „Nu-mi place în România!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giedrius Arlauskis: „Nu-mi place în România!“
Giedrius Arlauskis: „Nu-mi place în România!“

Portarul Unirii Urziceni susţine că ţara noastră, ca şi Lituania, este încă marcată de regimul comunist. Arlauskis a intrat în cel de-al treilea an de contract cu Unirea Urziceni. El a venit în România în 2007, pe când avea doar 19 ani, de la formaţia FK Šiauliai, din prima ligă. 

„Nici acum nu ştiu exact cum am ajuns în România. Din ce am auzit, Meme m-a adus. Eram la echipa naţională de tineret, iar el, la recomandările unor impresari, a venit să mă vadă la un meci Scoţia - Lituania. Eu nu am ştiut că e în tribună, însă am apărat foarte bine“, spune îngerul păzitor al formaţiei antrenate de Dan Petrescu.

Sezonul trecut, când Unirea a devenit campioană, Arlauskis a avut o medie de un gol primit la 150 de minute, fiind inclus şi în Top 20 Europa, un clasament al celor mai eficienţi 20 de portari de pe continent.

Giedrius, care anul trecut a fost titular în 30 de meciuri, susţine că se simte excelent la Urziceni: „Dan Petrescu e cel mai bun antrenor, iar Meme cel mai bun conducător. Pe domnul Bucşaru nu prea l-am cunoscut, vorbeşte foarte puţin cu noi, dar e un om liniştit. Nu e ca alţii, care ţipă de la lojă. Chiar dacă suntem o echipă mică, nu aş juca nici la Steaua, nici la Dinamo, şi nici la Rapid“.

„Nu sunt turist, ci fotbalist“

Când vine vorba despre oraşul pentru care joacă, goal­keeperul schimbă placa: „Urziceniul nu e oraş, nu ai ce să faci acolo. Pe mine nu mă interesează însă acest aspect. Nu sunt turist, ci fotbalist. Oricum, eu locuiesc în Bucureşti. Stau în Băneasa şi sunt vecin cu Narcis Răducan şi cu Dinu Todoran“. Arlauskis e foarte încântat că joacă în România. „Fotbalul de aici nu se compară cu cel din Lituania. E mult mai bun“, a precizat portarul campioanei.

Acesta nu vrea însă sub nicio formă să spună că ţara noastră e mai frumoasă decât ţara lui de origine: „Nu-mi place în România din cauză că e prea cald şi e prea multă poluare. 40 de grade reprezintă prea mult pentru mine! În Lituania sunt mereu între 15 şi 25 de grade şi plouă zilnic. E multă verdeaţă, mie aşa îmi place!“

Pus să vorbească despre locuitorii celor două ţări, Giedrius surprinde: „Românii şi lituanienii sunt comunişti!“

Iubita l-a vizitat la Bucureşti

Arlauskis este îndrăgostit de patru ani de o lituaniancă. Aceasta se numeşte Neringa, are 20 de ani şi în prezent este studentă în primul an la Facultatea de Drept din Vilnius.

image

Fata a fost de curând în România, unde s-a simţit foarte bine. „A stat doar câteva zile, dar a fost frumos. Am mers împreună la Zoo, în parc şi prin mall uri“, a spus Arlauskis pentru „Adevărul“.

Fratele lui, respins de Urziceni

Arlauskis a ajuns în România în 2007, la pachet cu fratele său mai mare cu un an decât el. „Fratele meu e fundaş. Din păcate, s-a accidentat şi nu a fost oprit la Urziceni. Acum evoluează în campionatul din Lituania”, a precizat portarul campioanei.

image

Portarul Arlauskis (dreapta) este şi un bun dansator 



Acesta a mărturisit că faptul că a ajuns fotbalist i se datorează bunicului său: „Îi plăcea foarte mult fotbalul şi a insistat să practicăm acest sport. Ne ducea zilnic la antrenament, pe mine şi pe fratele meu. Din nefericire, a murit acum doi ani.“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite