Gică Hagi, în pragul demiterii de la Galata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa „Regelui“ a pierdut un nou meci în campionat, 1-3 cu Istanbul B.B., soarta tehnicianului român fiind din ce în ce mai incertă. Dacă Galata va fi eliminată în sferturile Cupei Turciei, miercuri cu Gaziantepspor, Gică Hagi riscă să fie dat afară.

Ar fi fost prea frumos ca Galatasaray să lege două victorii consecutive în campionat! După o victorie chinuită pe teren propriu (1-0 cu Bucaspor), echipa lui Hagi avea la îndemână acest lucru în „deplasarea" pe Stadionul Olimpic din Istanbul, contra unei echipe de mijlocul clasamentului, cu un nume imposibil: Büyükşehir Belediyesi.

Pe o arenă de 75.000 de locuri goală în proporţie de 90 la sută şi pe un vânt teribil, gruparea „Cim Bom" s-a făcut însă de râs. Deşi a condus cu 1-0 până în minutul 60, echipa lui Hagi a reuşit „performanţa" de a primi trei goluri într-un sfert de oră. Toate venite în urma unor greşeli de apărare impardonabile, inclusiv un penalty inutil comis de Kazim, unul dintre „pariurile" tehnicianului român la acest început de an.

Stancu a dat pe lângă minge!

Cu privirea îngheţată, ascunsă sub fesul care l-a protejat de frig, Gică Hagi a încasat astfel o nouă lovitură, a şaptea în campionat de la instalarea sa, în octombrie 2010. De-acum înainte, răbdarea başkanilor de pe Bosfor s-ar mai putea întinde doar până miercuri, 2 martie. Este ziua în care Galata joacă returul din sferturile Cupei Turciei cu Gaziantepspor (2-3 în tur), o eliminare a galben-roşiilor având şanse mari să ducă la capitularea „Regelui".

Imaginea dezastrului din tabăra Galatei a fost ilustrată perfect de faza în care Bogdan Stancu a luftat copilăreşte din poziţie de singur cu portarul advers. A fost singura „sclipire" a fostului stelist într-un meci în care nici „Gladiatorul" Culio n-a rupt gura târgului. Iar Zapata? A fost incapabil să acopere fragilitatea unei apărări „de carton". 

Hagi a dat vina pe vânt!

„Suntem într-o situaţie dificilă", a spus Gică Hagi la finalul meciului de ieri, încercând să comenteze ceea ce s-a petrecut pe teren. „Totul mergea bine, dar au venit câteva greşeli care ne-au costat. Rezultatul a fost influenţat şi de condiţiile meteo. În prima repriză, vântul ne-a avantajat, însă în partea secundă a bătut împotriva noastră", a precizat „Regele".

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite