Ghioane, noul Ogăraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul lui Dinamo Kiev a fost uitat de Piţurcă, deşi România are mulţi absenţi pe postul său. “Surprinde foarte tare această neconvocare”, spune Mircea Lucescu. Tiberiu Ghioane nu a mai fost convocat din 2005, de la meciul cu Olanda (0-2). Din cauza acelei partide, şi George Ogăraru a lipsit o perioadă de la naţională.

Trei mijlocaşi defensivi îi sunt indisponibili lui Victor Piţurcă pentru meciul de sâmbătă, cu Franţa. Deşi nu-i poate avea la dispoziţie pe Ovidiu Petre, Mirel Rădoi şi Paul Codrea, selecţionerul refuză să îl cheme la lot pe unul dintre cei mai în formă fotbalişti români ai momentului.

După o perioadă în care problemele medicale ­l-au ţinut departe de fotbal, Ghioane a revenit în prima echipă a lui Dinamo Kiev şi a impresionat prin evoluţiile sale. Românul a fost folosit de antrenorul Iuri Semin şi în Liga Campionilor, unde echipa sa a înregistrat două remize, 1-1 cu Arsenal şi 0-0 cu Fenerbahce.

Situaţia lui Ghioane îl miră şi pe unul dintre rivalii săi din prima ligă ucraineană, Mircea Lucescu. “Mă surprinde foarte tare absenţa lui Ghioane, pentru că este cel mai bun jucător al lui Dinamo Kiev din actuala stagiune. Succesele echipei sale de club i se datorează într-o mare măsură. Pentru binele României, sper ca selecţionerul şi jucătorul să îşi dea mâna”, a declarat antrenorul lui Şahtior Doneţk. 

Greşeală “fatală”

Ultima prezenţă a lui Ghioane la naţională datează din 26 martie 2005. Atunci a început titular partida cu Olanda, din preliminariile CM 2006, pierdută în Giuleşti cu scorul de 0-2. Mijlocaşul s-a făcut vinovat de marcarea primului gol, în minutul 1, când nu l-a marcat la un corner pe marcator, Cocu. În partida imediat următoare, cu Macedonia (2-1), din deplasare, a fost doar rezervă neutilizată, după care nu a mai fost convocat deloc. Ghioane, 27 de ani, are 11 selecţii la naţională şi un gol marcat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite