Ghana - Zambia şi Mali - Coasta de Fildeş sunt semifinalele Cupei Africii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce sâmbătă s-au disputat Zambia - Sudan, 3-0, şi Coasta de Fildeş - Guineea Ecuatorială, 3-0, aseară s-a stabilit şi ultimele două echipe calificate în Cupa Africii. N-au fost însă meciuri cu rezultate clare, ca la primele două partide, ci care au intrat în extra-time.

În prima partidă s-au întâlnit la Libreville Gabonul, unde dintre ţările gazdă, şi Mali. A fost 1-1 după primele 90 de minute şi după cele două reprize adtionale de prleungiri, iar la penalty-uri s-a implus Mali cu 5-4. Pentru Gabonezi a ratat chiar vedeta Pierre Aubemeyang, iar penalty-ul decisiv pentru Mali a fost transformat de jucătorul lui FC Barcelona Seydou Keita.

În celălalt sfert rămas de disputat s-au întâlnit Ghana şi Tunisia, două dintre cele mai bune echipe ale turneului. Şi acest meci a intrat în prelungiri după 1-1 în primele 90 de minute, dar Ghana a câştigat înainte de penalty-uri prin golul marcat de jucătorul lui Olimpiquie Marseille, Andre Ayew, în minutul 101.

Tabloul semifinalelor arataă astfel:
Mali - Coasta de Fildeş, la Libreville
Ghana - Zambia, la Bata.
Ambele partide se vor juca pe 8 februarie. Finala mare este programată pentru ziua de 12 ferbuarie, iar meciul pentru locurile 3-4, o zi mai devreme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite