Noua Germanie, plină de culoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul „11“ al naţionalei de tineret a nemţilor are opt jucători de altă naţionalitate, chiar căpitanul echipei fiind tunisian. Campionatul European pentru jucători sub 21 de ani, care se desfăşoară în aceste zile în Suedia, a scos la iveală o nouă „faţă“ a Germaniei, cu care nici nemţii nu sunt obişnuiţi.

Germania viitorului e una cosmopolită, cu jucători de naţionalităţi, rase şi locuri de naştere diverse. Realitate surprinzătoare ţinând cont de conservatorismul şi naţionalismul specific germanilor.

Astfel, echipa antrenată de fostul internaţional Horst Hrubesch pare mai degrabă o selecţionată mondială, compusă din fotbalişti care ar fi putut îmbrăca fără probleme tricourile naţionalelor Ghanei, Nigeriei, Iranului sau Serbiei. 

Urmaşii lui Asamoah

Mai mult, în ultimul meci, cu Finlanda (2-0), opt dintre titulari nu erau sută la sută nemţi, iranianul Dejagah trecându-şi numele pe lista marcatorilor. În urmă cu opt ani, în 2001, Gerald Asamoah, născut în Ghana, era primul jucător de culoare al triplei campioane mondiale. La acea vreme, situaţia a generat controverse, nemţii privind cu neîncredere şi scepticism naturalizarea atacantului lui Schalke.

Cazul lui Asamoah s-a repetat ulterior cu David Odonkor (tată ghanez) şi cu colegul lui Ciprian Marica de la Stuttgart, Cacau, de origine braziliană. Privind naţionala actuală de tineret, viitorul „Mannschaft”-ului se anunţă însă destul de „colorat”.

Încă trei „stranieri“ pe banca de rezerve

Alţi trei „străini” ai Germaniei au luat loc pe banca de rezerve în amintitul meci cu Finlanda. Este vorba de Sebastian Boenisch, care, deşi are nume german, este născut în Polonia, alături de Anis Ben-Hatira (părinţi tunisieni) şi Chinedu Ede (tată nigerian).

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite