Germania, umilită! Urmează România?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elveţia a bătut Germania cu 5-3 şi va întâlni România miercuri, la Lucerna.

Panzerele sunt la pământ cu 11 zile înainte de EURO! Germania a reuşit „performanţa" de a lua din nou cinci goluri, la opt ani de când România câştiga cu un 5-1 de poveste un amical pe Giuleşti. Eroul Elveţiei a fost atacantul Derdiyok, marcator al unui hat-trick, fotbalist ce în această vară a plecat de la Bayer Leverkusen la Hoffenheim.

Au lipsit jucătorii lui Bayern MÜnchen

Singura scuză a lui Joachim Löw: i-au lipsit jucătorii lui Bayern München, învoiţi câteva zile pentru a-şi reveni după finala Ligii Campionilor. Au jucat însă oamenii Realului, Özil şi Khedira, la fel ca vedetele Borussiei, Götze şi Hummels, plus Podolski sau Klose.

Antrenorul Elveţiei, germanul Otmar Hitzfeld, nu face o dramă din eşecul conaţionalilor săi: „Joachim a experimentat mult, la EURO va fi o altă faţă a Germaniei. În niciun caz nu va juca aşa ofensiv. În plus, vor veni şi jucătorii lui Bayern cu mentalitatea lor", crede Hitzfeld.

Până la meciul de debut al Germaniei la EURO (pe 9 iunie cu Portugalia), Mannschaftul mai are un amical cu Israel (31 mai), partidă ce va avea menirea să refacă moralul panzerelor.

Elveţia a dat cinci goluri Germaniei, însă e posibil să mai reducă din motoare la amicalul cu România, programat miercuri, la Lucerna (ora 21.15, TVR1).

„Cu România,ne facem jocul"

Oricum, antrenorul Otmar Hitzfeld vede în România un fel de sparring-partner. „În ceea ce priveşte România, voiam o echipă în faţa căreia Elveţia să fie favorită şi să-şi facă jocul. Va trebui să ne asumăm uneori acest statut şi în preliminariile Mondialului şi avem nevoie de acest gen de meciuri în care să nu pierdem din prestigiu sau din încredere. În opinia mea, meciul cu România este mai important decât cel cu Germania", a spus Hitzfeld.

Elveţia            5

Benaglio - Lichtsteiner, Senderos, von Bergen, Ziegler - Inler, Fernandes (Djourou 92) - Mehmedi, Xhaka (Wiss 89), Barnetta (Stocker 77) - Derdiyok.

Antrenor: Otmar Hitzfeld

Germania        3

Ter Stegen - Höwedes (Sven Bender 78), Mertesacker, Hummels, Schmelzer - Khedira, Götze (Lars Bender  78) - Schürrle, Özil, Podolski - Klose (Cacau 78).

Antrenor: Joachim Low

Goluri: Derdiyok 21, 23, 50, Lichtsteiner 67, Mehmedi, 76 / Hummels 45, Schurrle 64, Reus 72

Spaniolii, intrigaţi de alegerile lui Del Bosque

Spania a câştigat cu 2-0 amicalul cu Serbia, iar atacantul lui Atletico Madrid, Adrian, a marcat la debutul său şi a provocat şi un penalty. Ieri, antrenorul Vicente del Bosque a anunţat şi lotul cu care ibericii vor ataca EURO.

Adrian nu face parte dintre cei selecţionaţi, şi nici Roberdo Soldado, golgheterul Valenciei. A fost preferat Negredo, de la Sevilla, iar ziariştii iberici pun la îndoială alegerile lui Del Bosque.

Anglia e pe val

Gabriel Tamaş şi englezii sunt fericiţi pentru că Roy Hodgson a devenit antrenor al naţionalei Albionului. Românul pentru că a scăpat de un tehnician care îl ignora la WBA. „Insularii" pentru că simt că Roy este cel care îi poate duce pentru prima oară în istorie într-o finală de Campionat European.

La primul test, Hodgson nu a dezamăgit. Chiar şi fără jucătorii lui Chelsea (în special cuplul de fundaşi Terry - Cahill), englezii au câştigat în Norvegia cu 1-0. Marcatorul Ashley Young, Andy Caroll au fost remarcaţii antrenorului, care vor fi şi în primul 11 la meciul cu Franţa de pe 11 iunie.

„A fost un debut de senzaţie al carierei mele ca manager al Angliei. După doar trei zile de antrenamente, am venit la Oslo şi am câştigat pe un teren pe care e extrem de greu să scoţi victoria", a spus Hodgson.

Olanda, huiduită de fani

La Amsterdam, Olanda a pus în scenă un joc subţire, taxat de bulgari şi de suporterii Portocalei, care şi-au fluierat echipa. Vecinii noştrii au câştigat cu 2-1, chiar dacă batavii au jucat aproape cu formula de bază: Krul - Heitinga, Mathijsen, Van der Wiel, Willmes - Sneijder, Van Bommel, Van Der Vaart, De Jong - Van Persie, Huntelaar.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite