Gerard Houllier revine pe bancă în Premier League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul francez Gerard Houllier, afectat în trecut de probleme cardiace, a preluat formaţia din Premier League Aston Villa, după ce ultimii trei ani a fost director tehnic la "naţionalele" Franţei.

Gerard Houllier a renunţat la şefia Direcţiei Tehnice Naţionale a Federaţiei Franceze pentru a se ocupa de Aston Villa. Decizia sa a produs mirare, fiindcă antrenorul de 63 de ani a preferat să renunţe la un post călduţ şi puţin solicitant, pe care-l ocupa din 2007 încoace, pentru unul ce i-a adus necazuri în trecut. Mai precis în 2001. Atunci, pe când era la Liverpool, el a suferit o criză cardiacă şi a trebuit operat. Ulterior, a revenit la pregătirea "cormoranilor", dar nu s-a mai putut implica total, sfârşind printr-o despărţire, în 2004.

S-a întors pe bancă în 2005, la Olympique Lyon, unde a cucerit două titluri, reuşite facilitate şi de faptul că a preluat o echipă în perioada sa de vârf. S-a simţit extenuat şi, ca să se menajeze, "inima mea resimte tot mai tare eforturile", explica Houllier la momentul respectiv. A părăsit postul cu un an înaintea expirării contractului, în mai 2007. Peste 4 luni ajungea la Federaţie, unde au urmat 3 ani de linişte, căreia Houllier i-a pus capăt, căutând să-şi testeze limitele la "un club foarte serios, care oferă condiţii umane şi de muncă ideale".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite