FOTBAL: Georgian Ionescu a fost reţinut de la delegări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Georgian Ionescu a fost reţinut de la delegări
FOTBAL: Georgian Ionescu a fost reţinut de la delegări

Arbitrul buzoian Georgian Ionescu, care a condus meciul CFR Cluj - Unirea Urziceni, din Supecupa României, a fost reţinut de la delegări pentru o perioadă nedeterminată de timp şi va reveni la meciuri de liga a 2-a si a 3-a, a anunţat Aron Huzu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Preşedintele Aron Huzu aprecia că din punct de vedere tehnic prestaţia lui Gerogian Ionescu a fost foarte bună, dar pe plan disciplinar nu a luat măsurile ce se impuneau, tolerând jocul dur al clujenilor. ''Am încercat să apărem la Supercupă cu un arbitru tânăr, în care am avut şi avem încredere în continuare, dar care până la urmă a avut o prestaţie scăzută. Mă surprinde că timp de o săptămâna am marşat doar pe atacuri violente, despistarea greşelilor cu braţele şi coatele. Primul meci în care un arbitru l-a oficiat nu a putut să se concentreze la aceste abateri''.

Mircea Neşu, membru al CCA, aprecia că tehnic arbitrul a arătat că are talent, capacitatea de a depista greşelile tehnice, dar lipsa de luciditate pe plan disciplinar a făcut ca prestaţia de ansamblu să fie un insucces. ''A greşit în analiza criteriilor care stabilesc gradul de gravitate al unui atac. De aceea nu a reuşit să ia măsurile disciplinare conforme cu realitatea din teren. El trebuie să-şi spună înainte de joc că are misiunea de a proteja jocul, jucătorii şi spectacolul sportiv. Asta presupune un control disciplinar riguros''.

Huzu a adăugat că Georgian Ionescu va fi în continuare monitorizat şi după un timp va fi din nou delegat, mai întâi la Liga a II-a şi apoi din nou, dacă va confirma, la Liga I.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite