Generalul Zisu nu-l iartă pe Gigi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MAPN şi Gigi Becali duc din 2003 un adevărat război de gherilă. La mijloc se află atât orgolii cât şi terenuri ce valorează sute de milioane de euro. Patronul Stelei este pe lista neagră

MAPN şi Gigi Becali duc din 2003 un adevărat război de gherilă. La mijloc se află atât orgolii cât şi terenuri ce valorează sute de milioane de euro.

Patronul Stelei este pe lista neagră a generalilor din MAPN de când a reuşit să pună mâna pe Steaua. Cel mai afectat a fost colonelul Cătălin Zisu, devenit ulterior general de brigadă la doar 37 de ani. Cu un sprijin substanţial în spate, Zisu a devenit coşmarul lui Becali, încercând cu toate mijloacele să-l lase pe acesta fără jucăria sa favorită, clubul Steaua.

Primul atac l-a constituit încercarea de a-l forţa pe Becali să plece de pe Ghencea. “Zisu trebuie să mă împuşte dacă vrea să mă gonească de pe stadion. Îi trebuie multe gloanţe pentru că am şi 25-30 de nepoţi gata să moară pentru mine”, a parat Gigi primul atac.

Terenuri de sute de milioane de euro

Cruciada militarilor împotriva lui Becali a continuat cu un proiect îndrăzneţ pe care Zisu a vrut să-l pună în practică în 2005. Crearea unui club paralel care să joace în Ghencea. MAPN a dorit reînfiinţarea clubului ASA, ce urma să cumpere un loc în prima divizie.  Replica lui Gigi Becali nu a întârziat însă.

 “Vreau să intru în Parlament şi să dau cluburile bazele sportive printr-o lege pe care o voi face eu”, a anunţat Gigi. Miza o constituiau câteva zeci de hectare ce aparţineau de baza sportivă şi cea hipică din Ghencea . Valoarea acestora trece lejer de 200 de milioane de euro chiar şi în plină criză financiară. Eşecul lui Becali la alegeri i-a asmuţit asupra lui pe generalii din MAPN.

Şef peste tot ceea ce înseamnă bunurile Armatei, Zisu intenţionează să redeschidă dosarul privatizării Stelei, o delegaţie a MAPN cerând se pare documentaţia necesară de la LPF acum 4 zile pentru a-l deposeda pe Becali de club.

“Sunt nişte nebuni, nu au ce să-mi facă. Să-mi dea banii investiţi de mine şi le dau clubul cu totul. Hagi îi susţine”, a declarat Becali. „Noi nu avem vreo informaţie în privinţa unui demers de preluare a clubului sportiv. Mi se pare forţată toată povestea asta”, general George Boroi, preşedinte club sportiv Steaua.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite