Gary Speed s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gestul lui Speed a  şocat lumea fotbalului
Gestul lui Speed a şocat lumea fotbalului

Selecţionerul Ţării Galilor a fost găsit mort în locuinţa sa ieri-dimineaţă. Avea doar 42 de ani.

Britanicii sunt în stare de şoc. Gary Speed, selecţionerul Ţării Galilor, s-a sinucis ieri-dimineaţă, lăsând în urmă doi băieţi. Acesta a fost găsit spânzurat în locuinţa sa, din oraşul Chester. „La ora locală 7.08, poliţia a fost informată de un incident la Aldford Road, Huntington. Ofiţerii s-au deplasat la faţa locului, unde au găsit un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care s-a spânzurat. Confirmăm că este vorba de Gary Speed", a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei din Cheshire.

Fotbalistul englez Michael Owen, care locuieşte lângă reşedinţa lui Gary Speed, spune că vestea morţii fostului selecţioner l-a distrus. „Nu îmi vine să cred. M-am întâlnit cu el zilele trecute şi ne-am dus împreună copiii de la şcoală. Sunt absolut şocat!", a scris Owen pe Twitter.

A jucat împotriva României de două ori

Admirat pentru pregătirea sa fizică, dar şi pentru dedicarea cu care joacă, Gary Speed a evoluat pentru Leeds, Everton, Newcastle, Bolton şi Sheffield United şi, pentru o perioadă, a deţinut recordul de cele mai multe prezenţe în Premier League (535).  El are 85 de meciuri la  naţionala Ţării Galilor şi a evoluat şi împotriva României. În preliminariile pentru Mondialul din 1994, tricolorii au învins de două ori Ţara Galilor, 2-1 în deplasare şi 5-1 acasă, iar Speed a fost integralist în ambele jocuri. Gary Speed s-a apucat de antrenorat anul trecut, la Sheffield United, iar în decembrie 2010 a devenit selecţioner al Ţării Galilor.

"Ştiu că era un bun pasator, dădea totul pe teren. Avea o capacitate de efort foarte mare.''
Florin Prunea fost internaţional

Un arbitru belgian a vrut să se omoare

După ce neamţul Rabak Rafati a încercat să se sinucidă săptămâna trecută înaintea jocului Mainz - Köln, un alt fluieraş a încercat să-şi pună capăt zilelor în acest weekend. Înaintea partidei Tubize - FC Bruxelles, din a doua ligă belgiană, Chris Schelstraete s-a izolat în toaleta arbitrilor şi a încercat să-şi taie venele cu un cuţit. El a fost descoperit la timp, a fost dus imediat la spital, iar meciul a fost amânat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite