Alt Ganea, aceeaşi golănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alt Ganea, aceeaşi golănie
Alt Ganea, aceeaşi golănie

Jucătorul Astrei Ploieşti şi-a pierdut cumpătul în finalul meciului cu Ceahlăul şi l-a lovit cu bestialitate pe Cebotaru, în timp ce fotbalistul moldovean se afla la pământ. De la Ionel Ganea, care în urmă cu doi ani a încasat 22 de etape de suspendare pentru agresarea asistentului Dorin Budura, la Liviu Ganea nu pare să fie mare diferenţă.

Totuşi, potrivit regulamentului, gestul fotbalistului de la Astra Ploieşti se încadrează la mai puţine etape de suspendare, fiind vorba de o fază în care protagoniştii erau jucători, şi nu jucători şi oficiali. Ganea l-a lovit cu picioarele pe Cebotaru în finalul jocului Astra - Ceahlăul (1-1), într-un moment când fotbalistul oaspeţilor se afla căzut la pământ. Un lucru e sigur: Liviu Ganea a trecut testul de violenţă pe teren şi poate reveni oricând la Dinamo, acolo unde îl aşteaptă tizul său.

Suspendare de doar şase etape

Motivarea eliminării lui Liviu Ganea a fost încadrată în raportul de arbitraj întocmit de centralul Marius Avram la “comportare violentă”. Conform articolului 63.2.4, litera a) din Regulamentul Disciplinar al FRF: “Lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului se sancţionează cu suspendare de la două la şase jocuri, dacă nu au produs vătămare fizică”.

Dusan Djokici şi Liviu Ganea au fost pedepsiţi de către conducătorii Astrei pentru eliminările din meciul cu Ceahlăul. Sârbul a lovit cu cotul un adversar, iar Ganea l-a lovit cu piciorul pe Cebotaru.

Ploieştenii au decis ca lui Djokici să-i fie reziliat contractul, în timp ce atacantul împrumutat de la Dinamo va fi amendat.

LIVIU GANEA: „Nu am mai judecat“

„Adevărul“: Ce s-a întâmplat la faza de la finalul meciului cu Ceahlăul? Ai lovit un adversar, deşi era la pământ şi nu avea mingea...

Liviu Ganea:
În ultimul timp am acumulat foarte multă tensiune... Am jucat meciuri din trei în trei zile, în Cupă am evoluat 90 de minute, alţi colegi de-ai mei 120, şi acum ne doream foarte mult să câştigăm, să luăm toate punctele.

Şi reacţia ta?

Nu am avut nimic personal cu jucătorul, după partidă am vorbit cu el şi mi-am cerut scuze. Şi antrenorul mi-a spus că nu a fost deloc în ordine ceea ce am făcut, ştiu că se putea evita... dar atunci am fost prea nervos, primisem gol cu câteva minute înainte de faza respectivă şi nu mai judecam.

image

Ganea  (dreapta) îşi loveşte cu brutalitate adversarul



În funcţie de pedeapsă ai putea să nu mai joci în turul de campionat. Crezi că e o decizie aspră?

Ştiu că pot primi între două şi şase etape de suspendare, dar nu-mi doresc să fie aşa, sper să iau două, trei, maximum. Ştiu că se vede urât pe caseta meciului, dar jucătorul nu a avut nimic, nu l-am accidentat, iar alţii au rupt picioare pe teren şi nu au luat pedeapsa cea mai mare. Oricum, e primul cartonaş roşu din carieră şi sper să fie şi ultimul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite