Găman este al lui Piţurcă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valerică Găman (dreapta) este printre cei mai importanţi jucători ai oltenilor
Valerică Găman (dreapta) este printre cei mai importanţi jucători ai oltenilor

Când a preluat Ştiinţa, Piţi a împrumutat clubul cu 1,5 milioane de euro. La schimb, ca garanţie, a primit drepturile federative asupra fundaşului. Mititelu nu vrea să audă de plecarea lui Găman la Steaua. Totuşi, Becali a aflat că patronul Ştiinţei n-are cum să-şi achite datoria către Piţurcă şi încearcă să profite de situaţie.

Valerică Găman a devenit subiect de scandal între Adrian Mititelu şi Gigi Becali. Craiova e obligată să-şi vândă o parte dintre jucători pentru a depăşi criza financiară pe care o traversează, iar Steaua pare cea mai interesată să profite. Finanţatorul roş-albaştrilor a anunţat că îl vrea neapărat pe Găman şi a dat ca sigură venirea apărătorului în Ghencea! Patronul Craiovei a luat foc: "Doar peste cadavrul meu Găman va ajunge la Steaua. Dacă se întâmplă asta, mă retrag din fotbal!". În ciuda faptului că Mititelu se opune transferului, Piţurcă a afirmat că e dispus să facă un compromis pentru a scăpa Ştiinţa de datorii: "Găman e transferabil chiar şi la Steaua!".

Există o explicaţie incredibilă pentru această declaraţie a fostului selecţioner, dar şi faptul că Becali a spus că îl poate lua pe Găman fără a avea acordul lui Mititelu. Dezlegarea fundaşului de 21 de ani este la Victor Piţurcă, iar acesta îl poate direcţiona pe jucător spre orice club îşi doreşte! „Adevărul" a aflat cum s-a ajuns aici.

Şi Dănănae e în aceeaşi situaţie

Managerul Universităţii l-a „confiscat" pe Găman în vară. Când a venit la Craiova, Piţi l-a împrumutat pe Mititelu cu 1,5 milioane de euro. Cu aceşti bani s-au plătit restanţele către jucători şi s-a asigurat salariul actualului staff tehnic. Mititelu s-a angajat să-i restituie banii lui Piţurcă în această iarnă, cu tot cu dobândă, şi i-a oferit managerului, ca garanţie, drepturile federative asupra lui Găman şi Dănănae! Cum în acest moment Mititelu nu dispune de lichidităţi pentru a-şi achita datoria, fostul selecţioner ar putea să-l vândă pe Găman în Ghencea!

"Îl voi lua pe Găman de la Piţurcă, nu de la Mititelu. Piţurcă ia hotărârile la Craiova."
Gigi Becali finanţator Steaua

Caz similar în „era Neţoiu"

Craiova s-a confruntat cu o situaţie asemănătoare în 2002. Patronul de atunci al oltenilor, Gigi Neţoiu, a anunţat că nu va vinde niciun jucător la Dinamo, care îl dorea cel mai mult pe Claudiu Niculescu. La rândul său, atacantul a jurat în faţa suporterilor adunaţi în Piaţa "Mihai Viteazul" că nu va pleca la marea rivală din "Ştefan cel Mare". Până la urmă, Dinamo a transferat din Bănie 13 jucători, printre care şi "Clau-gol", în contul banilor cu care Neţoiu a finanţat Ştiinţa.

Mititelu vinde 49 la sută din acţiuni

Mititelu (stânga) şi Piţurcă încearcă salvarea Craiovei

Mititelu (stânga) şi Piţurcă încearcă salvarea Craiovei

Adrian Mititelu e dispus să facă orice pentru a scoate echipa din criză. A înţeles chiar că una dintre soluţiile la care poate apela pentru a face rost de bani este vânzarea de acţiuni. "Piţi şi Mititelu au discutat marţi seară încă o dată despre acest lucru. Patronul a zis că ar accepta să renunţe la 49 la sută din acţiuni şi l-a mandatat pe Piţurcă să găsească un om de afaceri interesat să preia pachetul minoritar", a declarat o sursă din anturajul clubului craiovean. În calcul a fost luată şi vânzarea celor 49 la sută din acţiuni către Consiliul Local, iar în acest sens Piţurcă ar urma să meargă zilele următoare să discute cu autorităţile din Bănie. Ştiinţa are datorii de aproximativ şapte milioane de euro. Mai mult de jumătate din această sumă reprezintă taxe şi impozite neplătite de mai mai mulţi ani către Fisc şi trebuie achitată până la începutul lunii martie. În caz contrar, echipa nu va primi licenţa pentru următorul sezon!

Mititelu ar putea face rost de câteva milioane de euro în ianuarie. Atunci acţiunile lui de la Fondul Proprietatea au şanse să fie listate la bursă, iar el ar putea vinde din ele. Până la începutul anului viitor echipa va „supravieţui" din banii unui "sponsor" misterios. "Cantonamentele din această iarnă vor fi plătite de un om de afaceri din Bănie, care vrea să rămână anonim", a dezvăluit Piţurcă.

"Eu sunt dispus să dau cuiva din acţiuni, dar cine dracu' să vină să cumpere în situaţia actuală?"
Adrian Mititelu patron Univ. Craiova

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite