FOTBAL: Ion Marin: "Dinamo va face o partidă mare cu Galatasaray"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Ion Marin: "Dinamo va face o partidă mare cu Galatasaray"
FOTBAL: Ion Marin: "Dinamo va face o partidă mare cu Galatasaray"

Tehnicianul grupării Dinamo, Ion Marin, a declarat, miercuri, la plecarea spre Istanbul, că are încredere că fotbaliştii săi pot obţine un rezultat bun cu Galatasaray, chiar dacă gruparea turcă are "o forţă impresionantă a jocului" şi va evolua în faţa propriilor fani.

"Întâlnim cea mai valoroasă echipă a grupei. Galatasaray e o formaţie matură, cu individualităţi care costă foarte mulţi bani. Turcii au o forţă impresionantă a jocului, i-am următit, au un atac redutabil şi o linie de fund care se regăseşte şi la echipa naţională. Şi Dinamo are forţă şi acest meci este o bună oportunitate pentru creşterea cotei jucătorilor, dar şi a clubului. Cred că vom face o partidă mare, atmosfera nu ar trebui să ne sperie, dimpotrivă, ar trebui să ne stimuleze, nu îmi este teamă, avem şi noi jucători cu experienţă care au mai jucat pe stadioanele mari ale Europei", a spus Ion Marin la Aeroportul Intrenaţional Henri Coandă, la plecarea spre Instanbul.

Tehnicianul s-a referit şi la posibila revenire a lui Ioan Andone pe banca tehnică a dinamoviştilor: "Nu mă deranjează, ar fi bine să se decidă odată acest lucru pentru ca jucătorii să fie liniştiţi din acest punct de vedere".

Altfel, Ion Marin a apreciat evoluţia Unirii Urziceni, care s-a impus categoric în Scoţia, contra lui FC Rangers, scor 4-1, în Grupa G a Ligii Campionilor: "Unirea a făcut o partidă de calitate, a dovedit că a meritat titlul de campioană sezonul trecut. Datorită acestei victorii a luat o opţiune importantă pentru calificarea în primăvara europeană".

 Meciul Galatasaray-Dinamo se va juca joi, de la ora 22:00, în etapa a 3-a a Ligii Europa, Grupa F.

Clasament:  1. Galatasaray 4p, 2. Panathinaikos 3p, 3. Dinamo 3p, 4. Sturm 1p.

Dinamo şi Galatasaray s-au mai întâlnit de două ori în meciuri oficiale, în ediţia 1956-1957 a Cupei Campionilor Europeni, ocazie care a însemnat debutul ambelor echipe în cupele europene. Atunci, gruparea pregătită de Angelo Niculescu s-a impus la Bucureşti cu 3-1, iar în retur Galatasaray a învins cu 2-1.

A doua oară când cele două gruprăi s-au întâlnit a fost tot în Cupa Campionilor Europeni, ediţia 1962-1963, când Galatasaray a remizat la Bucureşti, scor 1-1, şi s-a impus în Turcia cu un categoric 3-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite