Giani Kiriţă: „Galata e agresivă, Fener e de bătut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giani Kiriţă: „Galata e agresivă, Fener e de bătut“
Giani Kiriţă: „Galata e agresivă, Fener e de bătut“

Fostul dinamovist  joacă de şase ani în campionatul din Turcia şi e un bun cunoscător al fotbalului din Ţara Semilunei. Jucătorul lui Bursaspor, locul trei în Turcia, Giani Kiriţă (32 de ani), spune că Dinamo trebuie să se teamă de infernul turcesc, în vreme ce Steaua are şanse să învingă Fenerbahçe.

Dinamo joacă la Galata, ce înseamnă pentru tine acest meci ?

Giani Kiriţă: Vreau să câştige Dinamo. Din păcate, nu pot să vin la stadion, am antrenamente, mi-ar fi plăcut să fiu la meci.

Care ar fi diferenţele dintre cele două echipe?

Nu sunt mari. Ei sunt agresivi, intră pe teren cu mare determinare, luptă până în ultimul minut. Galata nu este cu nimic superioară lui Dinamo. Acum trei etape a pierdut cu 3-0, deci Dinamo trebuie să aştepte greşeala şi să ştie când să puncteze. Cel mai important este pentru „câinii” mei este să treacă peste presiunea publicului. Toată lumea ştie că suporterii turci sunt fanatici.

Ai vrea să joci şi tu contra Galatei?

Mi-aş dori enorm să fiu pe teren în acest meci. Să joc pentru Dinamo, fireşte. Dar va veni şi ziua în care voi reveni în Ştefan cel Mare.

De ce jucători ar trebui să le fie teamă românilor?

Galata are o grămadă de jucători buni. Arda Turan, Harry Kewell şi Milan Baros sunt fotbaliştii pentru care trebuie să se ia măsuri de precauţie.

De la Dinamo, care ar putea fi jucătorul determinant ?

Tamaş are o motivaţie în plus să bată Galata, să dea totul pe teren. Ştie prea bine cum a plecat de-acolo! Nu prea a fost bine pentru el.

Legat de meciul Stelei cu Fenerbahçe, ce crezi ?

Fener e altfel faţă de Galata. Eu zic că Steaua are şanse să bată. Fenerbahçe nu străluceşte mult, din ce am văzut eu în ultimele meciuri, deşi e lider. Au probleme în joc.

Îl mai iubesc turcii pe Hagi?

Când ajungi în Turcia, şi spui Gică Hagi toată lumea te iubeşte. Nu se uită la Istanbul ce a făcut el pentru Galata. Şi Mircea Lucescu sau Gică Popescu sunt foarte iubiţi.

Cum vezi viitorul tău la Bursaspor?

Eu nu mai stau mult aici. Am fost accidentat şi din păcate nu mai sunt titular.

M-am gândit bine, joc de o grămadă de ani în Turcia şi poate am nevoie de o schimbare. Am mai avut o tentativă de a reveni la Dinamo şi sper ca, în scurt timp, să mă întorc în Ştefan cel Mare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite