Interviu cu George Galamaz pe site-ul UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europenă de Fotbal prezintă, pe pagina sa oficială, un interviu cu fundaşul George Galamaz (28 ani), căpitanul campioanei României, Unirea Urziceni, marea surpriză a actualei ediţii a Ligii Campionilor, aflată la un singur punct de calificarea în optimile de finală ale celei mai importante competiţii continentale inter-cluburi.

Întrebările i-au fost adresate jucătorului român de utilizatorii site-ului forului continental (uefa.com), fiind axate, aşa cum era de aşteptat, pe evoluţiile excelente ale elevilor lui Dan Petrescu în Grupa G din Champions League, în care gruparea din Urziceni a acumulat până în prezent opt puncte.

Întrebat dacă este surprins de faptul că Unirea se află în faţa unor echipe mult mai bine cotate, precum VfB Stuttgart sau Glasgow Rangers, Galamaz a precizat: "Nu, nu sunt deloc surprins, deoarece ne-am pregătit să înfruntăm echipe mari în faza grupelor. Este o experienţă inedită pentru noi şi este foarte important să profităm de fiecare întâlnire. Să joci împotriva acestor echipe este o onoare, însă ştiam de la început să avem o şansă să terminăm în faţa lor".

Fundaşul român consideră, totodată, că ultimul meci din grupă, cel cu Stuttgart, va fi şi cel mai greu al sezonului: "Va fi, într-un fel, finala vieţii noastre. Nu ne gândim decât la acest joc, va fi un eveniment major în România. Pentru un club mare, precum Steaua, calificarea în optimile Champions League nu ar fi cu adevărat o surpriză, însă pentru noi reprezintă ceva enorm!".

Chestionat în legătură cu metodele de antrenament ale antrenorului Dan Petrescu, Galamaz a răspuns: "Toată lumea doreşte să afle secretele lui Petrescu însă, de fapt, nu există niciunul. Est evorba doar de muncă. El ştie că nu-i are în echipă pe Ronaldo sau Messi, pentru a a face diferenţa, şi atunci încearcă să-şi mobilizeze jucătorii pentru a face faţă unor adversari mai bine cotaţi. Înaintea fiecărui meci, găseşte cuvintele potrivite pentru a ne încurajat. Indiferent de adversar, ne spune că jucăm nu doar pentru noi, ci şi pentru România, pe care o reprezentăm pe scena europeană, precum şi pentru familiile noastre, care sunt mândre de noi".

Referindu-se la meciul decisiv cu Stuttgart, Galamaz consideră că Unirea trebuie să joace la victorie în Germania. "Nu putem merge să jucăm la egal, deoarece acest lucru s-ar putea întoarce împotriva noastre. Mergem să câştigăm la Stuttgart. Trebuie să se înţeleagă că nu ne este frică de nimeni şi că suntem pregătiţi pentru orice confruntare. Nu avem nicio presiune, sperăm doar să reuşim un rezultat bun. Am reuşit să învingem FC Sevilla şi Glasgow Rangers, atunci de ce nu am reuşi să obţinem un punct în Germania? Îi respectăm pe cei de la Stuttgart, însă considerăm că suntem la nivelul lor", a mai precizat căpitanul Unirii Urziceni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite