„Galactici“, dar degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în „era Mourinho“, Real Madrid a fost net superioară Barcelonei. N-a fost de-ajuns, în semifinalele Cupei Spaniei calificându-se catalanii.

Al zecelea "El Clasico" cu Mourinho pe banca Realului n-a semănat deloc cu precedentele nouă. Miercuri seară, totul s-a schimbat, madrilenii îmbrăcând o haină pe care de obicei o poartă Messi şi ai săi. Tiki-taka a rămas în Catalunia (Barça a câştigat duelul procentelor de posesie a mingii, scor 59-41), dar "galacticii" au jucat ca niciodată în ultimii trei-patru ani. Încă din primul minut, s-a văzut diferenţa de atitudine, de agresivitate, de rapiditate, de creativitate, capitole la care Real şi-a surclasat adversara.

Astfel, ţinând cont de raportul ocaziilor clare, nu s-ar fi mirat nimeni dacă la pauză Barcelona ar fi fost condusă cu 5-0. Ilustrarea cea mai clară a ghinionului de care au avut parte madrilenii: torpila lui Özil a muşcat bara, în timp ce o execuţie asemănătoare a lui Dani Alves s-a oprit imparabil în vinclu.

N-a lipsit scandalul

Cu soarta potrivnică, echipa lui Mourinho are şi meritul de a nu fi renunţat la luptă nici măcar la scorul de 1-4 la general. Astfel, Cristiano Ronaldo şi Benzema au adus o egalare meritată şi au fost la un singur pas de o răsturnare spectaculoasă de scor şi de calificare. De partea cealaltă, Messi a strălucit cu ţârâita, iar Xavi a trăit din amintiri, Barca ajungând în semifinalele Cupei doar datorită victoriei cu 2-1 din tur. Trei penalty-uri pentru Real şi două pentru Barcelona. Un gol anulat oaspeţilor pentru fault în atac. Plus eliminarea lui Sergio Ramos cu câteva minute înainte de final şi clemenţa faţă de durităţile lui Diarra. Sunt „capetele de acuzare" aduse de ambele tabere arbitrului Teixeira Vitienes. Bineînţeles, cei mai vehemenţi au fost învinşii dublei manşe.

„Jucătorii mi-au spus că la Barcelona acasă nu se poate juca în condiţii normale. Pentru mine nu e nimic nou. Mi s-a întâmplat la fel cu Chelsea şi cu Inter", a declarat orgoliosul Mourinho.

„Teixeira, acum poţi să te duci să sărbătoreşti cu Barça!" au fost cuvintele adresate arbitrului de căpitanul Realului, Iker Casillas, scena petrecându-se la cald, în tunelul spre vestiare.

Pepe, făcut „asasin"

În afară de confruntarea propriu-zisă, toţii ochii au fost aţintiţi pe Pepe, trimis în primul „11" de Mourinho la câteva zile după ce portughezul a călcat intenţionat pe mâna lui Messi, scandalizând întreaga planetă.

Aşa cum era de aşteptat, fanii de pe „Camp Nou" i-au rezervat lui Pepe un tratament special, scandările preferate fiind „Asesino! Asesino!" „Nu vreau să vorbesc despre fluierături. Vorbesc despre fotbal, unde am fost peste Barcelona", a fost răspunsul lui Pepe.

2-2

Barcelona: Pinto - D. Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta (Pedro 29) - A. Sanchez (Mascherano 77), Messi, Fabregas (Thiago 69).
Antrenor: Josep Guardiola

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Coentrao - L. Diarra (Granero 51), X. Alonso - Özil, Kaka (Callejon 60), C. Ronaldo - Higuain (Benzema 60).
Antrenor: Jose Mourinho

Goluri: Pedro 43, D. Alves 45+3 / C. Ronaldo 68, Benzema 72
Eliminat: S. Ramos 87
Stadionul „Camp Nou": 95.486
Arbitru: Teixeira Vitienes

Superioritatea „galacticilor"

Barcelona    Real
Şuturi spre poartă   10    14
Şuturi pe spaţiul porţii    3    6
Cornere    3    5
Intervenţii ale portarilor  4    3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite