Gadhafi acuză FIFA de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul libian Muammar Gadhafi a acuzat, sâmbătă, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) de corupţie, organizaţie pe care a numit-o "mafia mondială", apărând din nou dreptul ţărilor mici de a organiza Cupa Mondială.

"Anunţăm condamnarea noastră totală a mafiei mondiale şi această organizaţie coruptă. Politica coruptă urmată de această organizaţie coruptă trebuie combătută şi o vom face în mod regulat", a declarat colonelul Gadhafi, într-un discurs cu ocazia aniversării a 40 de ani de la evacuarea trupelor americane din Libia, la 11 iunie 1970.

De asemenea, el a acuzat FIFA de "trafic de fiinţe umane şi de reînvierea sclaviei" prin "cumpărarea de jucători din ţările mai sărace pentru a le pune în centre (centre de formare) în ţările bogate, în scopul vânzării lor ulterioare": "Prin miliardele câştigate de pe traficul de fiinţe umane, FIFA trebuie să ajute ţările sărace să găzduiască Cupa Mondială".

Libia şi-a depus candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale din acest an, dar Africa de Sud a avut în cele de urmă câştig de cauză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite