Gabriel Tamaş nu „lătra“ suficient de tare la colegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Tamaş nu „lătra“ suficient de tare la colegi
Gabriel Tamaş nu „lătra“ suficient de tare la colegi

Stoperul lui Dinamo a fost schimbat din funcţia de căpitan pentru că nu avea autoritate asupra coechipierilor. Marius Niculae este noul lider al „câinilor“. Furia lui Borcea de după eşecul cu Oţelul Galaţi l-a atins pe unul dintre preferaţii preşedintelui executiv. Tamaş a fost forţat să-i cedeze banderola lui „Săgeată“.

Stoperul de 26 de ani a revenit la simplul rol de pion. Nu doar prestaţia jucătorului împrumutat de la Auxerre din partida cu Oţelul a dus la această decizie, ci şi modul în care este privit Gabi în vestiar de coechipierii săi. “Vina” lui Tamaş este că s-a apropiat foarte mult de ceilalţi “câini”.

Iese cu ei în oraş, glumeşte întruna, le împrumută maşina, chiar îi mai ajută şi cu bani. Din această cauză, stoperul lui Dinamo nu merită banderola de căpitan. Sau cel puţin aşa consider acţionarii. Păcatul său este că  nu le inspiră teamă celorlaţi fotbalişti ai roş-albilor, lucru care se reflectă şi pe teren.

“Câinii” nu “muşcă” din gazon pentru că ştiu că nu o să-i certe nimeni. De aceea, Borcea a decis să-l schimbe pe Tamaş cu Niculae, care revine pe postul de căpitan ocupat la finalul sezonului trecut.

Altă noutate este că “vicele” lui “Săgeată” a devenit N’Doye, un fotbalist apreciat şi de coechipieri şi de conducere şi de antrenori. “Niculae reuşeşte să strângă mai bine grupul, Gabi Tamaş e băiat prea bun”, şi-a justificat Borcea decizia.

Niculae îşi luase ţeapă, dar s-a revanşat

Faptul că banderola s-a întors la “Săgeată” este mai mult o reparaţie morală faţă de atacantul de 28 de ani. Marius Niculae pierduse rolul de căpitan când s-a dus în Rusia să negocieze cu Terek Groznîi. Colegii lui au crezut că transferul lui este ca şi parafat, aşa că au ales un nou lider în teren.

La vot a ieşit Tamaş, numai că “Săgeată” s-a întors la echipă, dar “ţepuit”. Alegerile fuseseră validate de conducere, aşa că nimic nu se mai putea schimba. Acum, Niculae a fost reinstaurat căpitan la Dinamo.

Le pune DVD-ul de la Liberec

Dario Bonetti a stat şi s-a gândit cum să-şi motiveze elevii înaintea debutului în grupele Ligii Europa, joi, cu Sturm Graz. Iar ideea găsită pare, la prima vedere, chiar inspirată.

image

Italianul le va pune elevilor săi, în vestiar sau la şedinţa tehnică, fragmente video din “minunea” de la Liberec, când Dinamo a marcat trei goluri şi a cîştigat la penalty-uri, rezultat care i-a dus în grupele C2.

Căpitanii lui Dinamo din ultimii doi ani

Ionel Dănciulescu - iulie 2006-martie 2007

Claudiu Niculescu  -  martie 2007-februarie 2008

Bogdan Lobonţ  - februarie 2008-aprilie 2009

Marius Niculae  - aprilie 2009-iulie 2009

Gabriel Tamaş  - iulie 2009-septembrie 2009

Marius Niculae  - septembrie 2009-?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite