Gabi Tamaş a fost făcut milionar de WBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalul român va semna cu echipa engleză un contract valabil pe trei sezoane, cu opţiune de încă un an, pentru un salariu stagional de 850 de mii de euro. Gabi Tamaş şi-a refăcut imaginea publică în mai puţin de un an. În 2009, pe vremea asta, pierdea campionatul cu Dinamo şi era hulit de antrenori şi de suporteri pentru nopţile pierdute prin baruri.

Între timp, „GT" din Birmingham şi-a mai ştirbit aura de „Bad boy". A prins un „împrumut" la West Bromwich Albion, în liga secundă, cu care a şi promovat în Premier League. Apoi, selecţionerul Răzvan Lucescu şi-a întors faţa şi către el. Iar veştile au venit pe bandă rulantă pentru internaţionalul de 26 de ani. WBA a promis că-l cumpără şi s-a ţinut de cuvânt.

Englezii le-au plătit francezilor de la Auxerre un milion de euro în schimbul românului, după care au început negocierile şi cu jucătorul. Chiar dacă nu a „dat" cu pixul pe contract, lucrurile sunt aproape sigure: Tamaş va semna în zilele următoare o înţelegere valabilă pe trei sezoane cu a treia echipă din Birmingham (după Aston Villa şi FC Birmingham), cu opţiune pentru încă un an. Salariul stagional pentru care Gabi a bătut palma cu şefii englezi este mai mare decât cel pe care îl încasa la Auxerre (700.000 de euro) şi se cifrează la 850.000 de euro.

Îl ia cu el şi pe Daniel Niculae?

După ce a terminat campionatul în Albion, Tamaş a ales să se relaxeze la Braşov şi la Bucureşti. În Capitală, s-a întâlnit cu prietenii de la Dinamo, şi a mers cu ei la un pahar de vin.

De două zile, Gabi a ajuns în Franţa, la Auxerre, unde şi-a luat „la revedere" de la foştii coechipieri şi a mai petrecut puţin timp alături de Daniel Niculae. Fostului rapidist îi expiră acordul cu francezii în această vară şi s-ar putea transfera chiar la WBA, alături de Tamaş.

Tamaş a construit fotbalistul-robot

Internaţionalul român Gabi Tamaş a fost provocat de site-ul oficial al lui West Bromwich Albion să construiască portretul‑robot al fotbalistului ideal.

Conform lui Tamaş, jucătorul perfect ar avea următoarele calităţi: lovitura de cap a lui Nemanja Vidici (Manchester United), clarviziunea lui Iniesta sau Xavi (ambii joacă la FC Barcelona), forţa din picioare a lui Makelele (PSG), piciorul drept al lui Beckham (LA Galaxy) şi piciorul stâng al lui Gică Hagi.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite