Gabi Tamaş, „pariu“ pierzător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul român riscă să piardă primul „11“ la West Bromwich după dezastrul cu Chelsea (0-6) din prima etapă a din Premier League. Tehnicianul lui WBA, Roberto Di Matteo, a recunoscut că în meciul cu Chelsea (0-6) i-a fost extrem de greu să aleagă cuplul de fundaşi centrali.

După o asemenea corecţie aplicată de campioana Angliei, este greu de crezut că nu vor fi modificări în primul 11 al lui West Bromwich pentru etapa viitoare, contra lui Sunderland. Iar cum defensiva a fost punctul nevralgic al alb-negrilor, Gabi Tamaş nu mai este atât de sigur de locul său în centrul apărării.

„A fost o decizie grea să mizez pe Tamaş şi Ibanez şi să-l las pe bancă pe Jonas Olsson", a spus tehnicianul italian Di Matteo. Cum suedezul Olsson este unul dintre simbolurile echipei lui Birmingham, iar ibericul Ibanez cel mai important transfer al verii, cel „sacrificat" în meciul următor s-ar putea să fie internaţionalul român.

De altfel, fără să rostească numele lui Gabi Tamaş, Roberto Di Matteo s-a arătat dezamăgit de felul în care fostul dinamovist şi-a îndeplinit sarcinile. „Primele goluri le-am primit din greşelile noastre. La al doilea a fost o gaură în zid, iar al treilea a venit după un corner. Erorile individuale ne-au costat scump", a punctat antrenorul lui WBA.

La patru din cele şase goluri marcate de Chelsea, Tamaş a greşit: ori prin poziţionări defectuoase, ori prin marcaj prea lejer, ori printr-o deviere ghinionistă, aşa cum s-a întâmplat la reuşita de 5-0 a lui Drogba.

Ce au făcut fotbaliştii români din străinătate

- Cristi Chivu şi Inter Milano şi-au trecut în cont un nou trofeu, tradiţionala Cupă TIM, disputată vineri în compania lui AC Milan şi Juventus. Chivu a a jucat doar împotriva „Bătrânei Doamne" (1-0), evoluţia sa fiind una sigură.

- Toate echipele cu români din Germania s-au calificat în 16-imile Cupei. Singurul care a reuşit să marcheze a fost Sergiu Radu pentru Energie Cottbus. Au mai jucat Marica, Max Nicu, Lovin, Ioniţă şi Jula.

- Bogdan Lobonţ a scăpat de ruşine în amicalul cu Olympiacos. AS Roma a pierdut cu 1-5, însă portarul român a încasat doar unul dintre goluri, fiind schimbat la pauză. Claudio Ranieri l-a folosit în repriza secundă şi pe Adrian Piţ.

- Cristi Săpunaru s-a recuperat după o uşoară accidentare şi a fost titular pe postul de fundaş dreapta la FC Porto în prima etapă a campionatului Portugaliei (1-0 la Naval).

- Mircea Rednic şi „colonia" română de la Khazar Lankaran au maxim de puncte după două etape în Azerbaidjan. Ieri, Khazar a câştigat cu 2-0, în deplasare, cu Simurq.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite