Gabi Mureşan, jucătorul reinventat de Trombetta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul este una dintre cele mai plăcute surprize pentru fanii „ceferişti”. Ţinut pe banca de rezerve de Ioan Andone, Mureşan a reuşit să câştige încrederea antrenorului italian. Fotbalistul, resuscitat practic de italianul Trombetta, a devenit om de bază la Cluj şi a fost convocat din nou la echipa naţională.

În 2006 a explodat la Gloria Bistriţa, unde Ioan Ovidiu Săbău i-a pus talentul în valoare. Dacă în primul sezon la gruparea bistriţeană a jucat 18 partide şi a marcat trei goluri, în 2006 a explodat, numărând 31 de meciuri şi 8 goluri. A intrat în vederea selecţionerului Victor Piţurcă imediat după ce a înscris un gol superb în Ghencea, contra Stelei. Gabi Mureşan a făcut saltul la CFR Cluj, unde speră să obţină performanţe mult mai mari decât la Bistriţa.

„Mă bucur că am ajuns la CFR. Este o echipă care îşi propune în fiecare an să realizeze lucruri mari. Sper să mă pot impune ca titular”, declara fotbalistul la sosirea în Cluj.

Trombetta l-a redescoperit

Primul sezon petrecut sub Feleac nu a fost unul prea reuşit pentru mijlocaşul sighişorean, acesta neprimind şanse prea multe de a juca din partea lui Andone şi a ieşit complet din circuitul echipei naţionale. 

„Fălcosul” prefera să joace cu Dani la închidere, iar Mureşan rareori intra în calculele sale. După ce a fost instalat pe banca tehnică a campioanei, italianul Mauritzio Trombetta a redescoperit calităţile lui Gabi Mureşan şi nu s-a înşelat introducându-l titular de fiecare dată.

A bifat ambele meciuri în Liga Campionilor şi de fiecare dată a reuşit o partidă mare. „Trombetta vorbeşte mai mult cu noi. Ne aşază pe teren mult mai bine decât Andone. Eu tot timpul m-am pregătit foarte bine şi am aşteptat să îmi vină rândul. Mă bucur că am redevenit titular şi îmi pot ajuta echipa.

Trec printr-o perioadă bună a carierei mele”, a povestit acesta. A jucat din primul minut atât în succesul istoric de la Roma, cât şi în remiza cu Chelsea şi de fiecare dată a fost la înălţime. Imediat după rezultatul excelent cu Chelsea, Victor Piţurcă a pus din nou ochii pe fotbalist şi i-a trimis telegramă de convocare. Mureşan va împlini 27 de ani pe 13 februarie 2009. 

Urmează duelul cu Galaţi

După jocul excelent din partida cu Chelsea, clujenii revin în Liga I cu un meci pe stadionul celor de la Oţelul. Deşi toată lumea aştepta cu interes un duel între Paraschiv şi Mureşan, întâlnirea între cei doi nu va mai avea loc deoarece „oţelarul” este accidentat şi are şanse reduse să evolueze.

Clujul s-a impus de şapte ori în opt meciuri

Până în acest moment, cele două formaţii s-au întâlnit de opt ori, iar gazdele de astăzi au câştigat un singur joc, în timp ce oaspeţii s-au impus de şapte ori.

„E clar că plecăm cu şansa a doua, însă le-am spus jucătorilor că la un astfel de meci trebuie să joace cu zâmbetul pe buze. Dacă vom pierde nu va fi o tragedie, nu se va desfiinţa clubul Oţelul. E o şansă mare pentru jucătorii mei să joace împotriva echipei care a câştigat la Roma şi a fost egala lui Chelsea.

Ce motivaţie mai mare ar putea avea? E clar că jucătorii lui CFR nu vor fi la fel de montaţi la meciul cu noi cum au fost la cel cu Chelsea. Sper ca de acest lucru să putem profita şi să obţinem un rezultat bun”, a precizat antrenorul gazdelor, Petre Grigoraş.

Partida Oţelul Galaţi – CFR Cluj va avea loc astăzi, de la ora 15.00, în direct la GSP TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite