Furtună în Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relaţiile dintre starul lui United, Wayne Rooney, şi managerul Alex Ferguson s-au răcit definitiv după ce fotbalistul a primit o amendă de 240.000 de euro. Nici la rivala locală City nu e linişte. Colac peste pupăză, ambele formaţii au pierdut în ultima etapă.

„Diavolilor" le-a stat în gât şampania de Sărbători. Pe lângă faptul că în etapa de Anul Nou a pierdut pe teren propriu cu ultima clasată Blackburn (2-3), Manchester United e lovită în această perioadă de un imens scandal intern. Totul a pornit de la o ieşire în oraş pe care Rooney a pus-o la cale în a doua zi de Crăciun (tradiţionalul „Boxing Day" în Anglia), alături de colegii săi de echipă, Gibson şi Evans, şi de partenerele fiecăruia.

Cei trei fotbalişti au încălcat însă regulamentul intern al clubului, ieşind la cină fără acordul managerului Sir Alex Ferguson. Victoria reconfortantă cu 5-0 contra lui Wigan obţinută cu câteva ore înainte nu l-a înduplecat însă pe antrenorul lui United, care a luat măsuri dure. Mai întâi, Rooney, Gibson şi Evans au fost chemaţi la antrenament miercuri, când colegii lor erau liberi. Apoi, sâmbătă, au fost puşi să se antreneze suplimentar dimineaţă, după care au fost lăsaţi în afara lotului la meciul cu Blackburn.

„Capacul" a fost pus chiar în prima zi a lui 2012, cei trei indisciplinaţi fiind amendaţi de club cu salariul pe o săptămână. Adică o „gaură" de 240.000 de euro pentru Rooney, al treilea cel mai bine plătit fotbalist din lume. În urma acestui episod, în Anglia se vorbeşte deja de o ruptură definitivă între Rooney şi Ferguson, aflaţi în relaţii reci încă din 2010.

Balotelli vrea înapoi în Italia

Spiritele încinse de pe „Old Trafford" se regăsesc şi în curtea rivalei Manchester City. Astfel, nu era de-ajuns că echipa lui Costel Pantilimon a ratat ocazia de a se desprinde de United în clasament, pierzând dramatic la Sunderland (scor 0-1, gol din ofsaid în prelungiri). După acest rezultat, sare pe rană a pus rebelul Mario Balotelli, italianul exprimându-şi intenţia de a se întoarce la Milano, ori la Inter, ori la AC Milan. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite