Furtună în deşert!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldinho a revenit la naţională după 19 luni
Ronaldinho a revenit la naţională după 19 luni

Tradiţionala rivalitate fotbalistică dintre Argentina şi Brazilia îşi va desfăşura episodul cu numărul 94 la Doha, capitala statului Qatar. Petro-dolarii din lumea arabă şi-au spus încă o dată cuvântul.

Micuţul stat Qatar este în plină „campanie electorală" pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022, decizie care va fi luată de FIFA la 2 decembrie, iar organizarea perfectă a unui amical de lux cu două săptămâni înainte reprezintă un avantaj strategic.

Experienţă contra tinereţe

Pe de-o parte, Sergio Batista, cel care i-a luat locul de selecţioner lui Maradona, ştie că „pumele" n-au mai cucerit un trofeu important din 1993 şi nu-şi permite să experimenteze în vederea Copei America de anul viitor, organizată chiar în Ţara Tangoului. Din acest motiv, Argentina se bazează în continuare pe veterani ca Javier Zanetti şi Heinze, primul ajuns la 37 de ani.

Nu este şi cazul Braziliei, reinventată după mazilirea lui Dunga şi instalarea pe banca tehnică a lui Mano Menezes. Cum obiectivul principal al cvintruplei campioane mondiale este CM 2014 din propriul fief, noul selecţioner are timp să reconstruiască naţionala „Selecao" în jurul unor puşti de 18 ani precum Coutinho şi Neymar.

Messi, fără victorie cu Brazilia

Procesul de întinerire a Braziliei a fost dat puţin peste cap de convocarea lui Ronaldinho (30 de ani), „Dinţosul" revenind la naţională după 18 luni. Mulţi au pus însă această opţiune a lui Menezes pe aceleaşi considerente economice şi de imagine, ţinând cont că meciul se va juca în Asia, unde Ronaldinho e un idol.

De partea cealaltă, toţi ochii sunt aţintiţi asupra lui Leo Messi, care va juca astăzi cu o motivaţie specială: niciodată n-a învins Brazilia cu naţionala mare a Argentinei. „Cred că a venit timpul!", a ameninţat atacantul Barcelonei.

Palmares

Total meciuri     93
Victorii Argentina 33
Egaluri     23
Victorii Brazilia     37
Goluri Argentina 147
Goluri Brazilia 148

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite