Frustrare „galactică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Madrid a terminat prima jumătate a campionatului la patru puncte de Barcelona, iar Jose Mourinho aruncă vina pe arbitri şi se ceartă cu conducerea clubului. Egalul cu ultima clasată Almeria (1-1) a tulburat apele în tabăra „galacticilor”, care pierd teren în lupta pentru titlu.

Cu un bilanţ de 15 victorii, trei egaluri şi o înfrângere la finalul turului, Jose Mourinho, antrenorul Realului, s-a declarat mulţumit, însă tehnicianul portughez ştie că orice sincopă a echipei sale înseamnă distanţarea Barcelonei spre un nou titlu în La Liga. La jumătatea drumului, catalanii au patru puncte avans, fapt care face ca madrilenii să nu mai depindă doar de propriile rezultate în cele 19 etape rămase până la final.

„Înţepături" cu Valdano

Ca de obicei în ultimii ani, „galacticii" nu pot ieşi din umbra „extratereştrilor", iar acest lucru îi scoate din minţi. Astfel, atât Mourinho, cât şi presa de la Madrid caută vinovaţi în stânga şi-n dreapta pentru a atenua din şocul egalului (1-1) scos pe terenul ultimei clasate, Almeria, o echipă cu care Barça se distrase (8-0) cu câteva etape în urmă.

„În retur sper că va fi mai bine. Cu o singură condiţie: să nu ne mai arbitreze Perez Lasa. Nici pe noi, nici pe Barcelona", a declarat, cu ironie, Mourinho. Portughezul are dreptate, madrilenii fiind privaţi de două sau trei penalty-uri, însă cel mai valoros tehnician din lume n-are voie să ascundă impotenţa „galacticilor" în spatele unor asemenea detalii. În aceeaşi notă s-au plasat şi ziarele de casă ale Realului, cotidianul „As" aruncând vina pentru arbitrajele potrivnice pe preşedintele federaţiei, Angel Maria Villar.

Contra Almeriei, Mourinho a început meciul cu Kaka vârf împins, de parcă ar fi vrut să le arate oficialilor că n-are la dispoziţie un atacant de careu după accidentarea lui Higuain. În schimb, Benzema a rămas rezervă, iar acest lucru s-a întors împotriva lui „The Special One". „Noi căutăm un număr nouă, însă avem unul pe bancă!", a spus managerul general, Jorge Valdano, dezvăluind astfel tensiunile existente între Jose Mourinho şi conducerea „albilor".

Barça, record după record

În timp ce Real Madrid îşi linge rănile, Barcelona îşi vede nestingherită de drumul spre un nou titlu. Ultima victorie, 4-1 cu Malaga, a făcut ca Messi şi compania să intre din nou în cartea recordurilor. Astfel, niciodată în istorie nu s-a întâmplat ca o echipă din Spania să termine turul cu 52 de puncte din 57 posibile. De asemenea, Barcelona a ajuns la 28 de meciuri consecutive fără înfrângere, în toate competiţiile, depăşind un record (27 de partide) care îi aparţinea din sezonul 1973-1974.

"Îl ştiu pe arbitrul Perez Lasa din 1996. În mod normal, oamenii se mai schimbă odată cu trecerea anilor, însă el a rămas la fel."
Jose Mourinho antrenor  Real Madrid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite