Franţa „second-hand“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurent Blanc va debuta azi pe banca tehnică a „cocoşilor galici“, principalul adversar al României în campania pentru Euro 2012.

Meciul cu Norvegia de la Oslo (Sport.ro, ora 22.15) nu-l va ajuta însă foarte mult pe fostul internaţional francez în vederea disputelor oficiale din toamnă („tricolorii" vor juca la Paris la 9 octombrie). Naţionala „Les Bleus" va apărea diseară într-o formulă „second-hand" în condiţiile în care toţi jucătorii care au făcut de ruşine Franţa la Mondiale au fost pedepsiţi pentru această partidă. Astfel, în lotul de 22 al lui Blanc şi-au făcut loc 13 debutanţi, o posibilă formulă de joc fiind Ruffier - Fanni, Rami, Mexes, Cissokho - L.Diarra, M.Sissoko - Briand, Nasri, Menez - Benzema.

Blanc, asemănat cu Wenger

Încă de la prima şedinţă de pregătire, Laurent Blanc a încercat să imprime „cocoşilor" o responsabilitate sporită şi un stil de joc ofensiv. „Felul său de a gândi fotbalul îmi aminteşte de Arsene Wenger", a dezvăluit Samir Nasri, mijlocaşul lui Arsenal „uitat" în afara lotului de Mondiale de fostul selecţioner, Raymond Domenech.

Tot astăzi, alte trei adversare ale României se vor „antrena" pentru startul preliminariilor: Albania acasă cu Uzbekistan, Belarus în Lituania şi Luxemburg în Ţara Galilor. Ultima echipă din grupă, Bosnia, a jucat aseară, după închiderea ediţiei, cu Qatar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite