Franţa încă „fierbe“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul selecţioner, Laurent Blanc, nu are linişte pentru pregătirea campaniei de calificare la Euro 2012, care debutează luna viitoare. Evra, Ribery, Anelka, Abidal şi Toulalan vor fi audiaţi de Comisia de Disciplină a federaţiei franceze la 17 august pentru revolta de dinaintea meciului cu Africa de Sud, de la CM.

Reacţia dură a opiniei publice la adresa naţionalei franceze, după dezastrul de la CM 2010, i-a făcut pe oficialii federali să continue, măcar de ochii lumii, investigaţiile în cazul revoltei din cantonamentul de la Knysna, Africa de Sud.

„După audierea celor trei membri ai comitetului de informaţii, Consiliul Federal a decis să sesizeze Comisia de Disciplină în cazul a cinci jucători, luând în considerare comportamentul acestora şi rolul lor în cadrul echipei: Patrice Evra (căpitan), Franck Ribery (vice-căpitan), Nicolas Anelka (insulte la adresa fostului selecţioner, Raymond Domenech), Eric Abidal (refuzul de a juca în ultimul meci de la Mondial) şi Jeremy Toulalan (redactarea comunicatului de presă în care era explicată revolta). Comisia de disciplină se va reuni la data de 17 august, şi „dacă va considera de cuviinţă, va recurge şi la audierea altor jucători".

Ce-i aşteaptă aşadar pe internaţionalii francezi? Ori nimic, având în vedere că aceştia au renunţat deja la prime totale de trei milioane de euro pentru participarea la Mondial şi nu au fost convocaţi nici pentru amicalul cu Norvegia, ori prelungirea suspendării de la echipa naţională.

Blanc n-a ţinut cont de sfatul ministrului

Ca şi cum tot acest scandal nu i-ar fi dat suficiente bătăi de cap lui Blanc, acesta a intrat în conflict şi cu ministrul sportului francez, doamna Roselyne Bachelot. Aceasta i-a transmis clar că o convocare a lui Karim Benzema, audiat alături de Ribery în scandalul sexual cu o minoră, ar reprezenta un precedent periculos pentru naţionala Franţei. Totuşi, selecţionerul nu a ţinut cont de recomandarea ministrului şi l-a inclus pe Benzema în lotul pentru amicalul de miercuri cu Norvegia, la Oslo.

13 debutanţi vor fi în lotul Franţei pentru amicalul cu Norvegia, pentru care Blanc nu a convocat niciun jucător participant la CM.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite