Franţa, „un bordel vesel“! Belarusul, o sperietoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din „Hexagon” a pus la zid prestaţia echipei lui Laurent Blanc din meciul cu Belarus. Socotelile francezilor ne dau speranţe: „nu avem nici apărare, nici mijloc, nici atac“. Naţionala Franţei a debutat cu stângul în campania de calificare la Euro 2012, fiind învinsă la Paris de Belarus cu 1-0. „Cocoşii“ sunt acum obligaţi să învingă marţi Bosnia.

Prestaţia palidă din meciul cu Belarus, întregită de „bomboana" servită de Kyslyak în minutul 86, a reanimat antipatiile presei franceze la adresa naţionalei „Les Bleus". Jurnaliştii de la „football.fr" consideră Franţa „bolnavă, afectată de o boală ereditară transmisă din generaţie în generaţie, an după an, de la un antrenor la altul. Simptomele sunt mereu aceleaşi: fragilitate în apărare, lipsă de calitate la mijloc şi ineficienţă în atac". „În lipsa unui coordonator veritabil de joc (exemplele fiind absenţii Nasri, Gourcuff şi Ribery), linia mediană a Franţei a adus cu un bordel vesel, în care fiecare şi-a făcut de cap", a mai notat sursa citată.

Sub titlul „Un scenariu catastrofal care nu anunţă nimic bun", cotidianul „Le Parisien" pune punctul pe „i": „La două luni de la fiasco-ul sud-african, varianta Laurent Blanc a naţionalei a dezamăgit şi ea".

Belarusul a urcat pe Mont Blanc

De altfel, Blanc s-a arătat extrem de dezamăgit după debutul său oficial ca selecţioner. „Am fost neîndemânatici şi naivi. E greu să găseşti plusuri după astfel de meciuri", a conclus acesta pentru „L'Equipe", care s-a consolat cu egalul nostru: „Românii au ratat şi ei startul. Şi-au rupt dinţii cu Albania, care i-a oferit lui Blanc o mostră din ce-l aşteaptă la 2 septembrie 2011".

Victoria de la Paris a născut însă speranţe în tabără bielorusă. „Am cucerit Mont Blanc" au titrat cei de la „Pressball", care laudă inspiraţia fraţilor Hleb, principalul pericol la poarta lui Lloris, şi pe cea a brigăzii scoţiene de arbitraj: „Zeii au ţinut cu noi. Alexandăr nu a atins balonul, iar graţie impecabilului William Collum, Viaceslav l-a putut servi ideal pe Kyslyak". La golul Belarusului, Alexandăr Hleb a sărit, fără s-o atingă, peste mingea jucată de fratele său mai mic, venind dintr-o poziţie clară de ofsaid.

Încă un pericol din partea Bosniei

„Killerul" Unirii Urziceni de la Split, când a marcat de două ori, Senijad Ibricici completează lista pericolelor din echipa Bosniei. După un meci extrem de bun cu Luxemburg, în care a şi marcat un gol, mijlocaşul de 24 de ani al lui Hajduk se anunţă drept revelaţia ex-iugoslavilor, care mai mizează pe jucători ca Dzeko, Misimovici sau Pjanici.

"Ştiu cât de greu i-a fost lui Laurent Blanc. El a avut la dispoziţie câteva săptămâni să facă echipa, în timp ce eu lucrez deja de trei ani. Belarusul a provocat marea surpriză a acestor preliminarii."
Bernd Stange selecţioner Belarus

0 - 1

Franţa: Lloris - Sagna, Rami, Mexes, Clichy - Menez (Saha 69, Gameiro 80), Diaby, M'Vila, Malouda - Hoarau, Remy (Valbuena 34). Antrenor: Laurent Blanc

Belarus: Jevnov - Şitov, Omelianciuc, Martinovici, Yurevici - Tigorev, Kulchy - Rodionov (Kornilenko 85), A. Hleb, V. Hleb (Putilo 89) - Kutuzov (Kyslyak 74). ­Antrenor: Bernd Stange
Gol: Kyslyak 86
Stadionul „Stade de France": 70.000
Arbitru: William Collum (Scoţia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite