Francezii au mai descoperit un „Zidane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin (dreapta) a avut nevoie de câteva minute  pentru a da două goluri şi o pasă de gol
Martin (dreapta) a avut nevoie de câteva minute pentru a da două goluri şi o pasă de gol

Adversara României în preliminariile Euro 2012, Franţa, a zdrobit Ucraina, una dintre ţările organizatoare ale turneului, chiar la ea acasă. „Cocoşii” au câşigat cu 4-1 meciul disputat pe „Donbass Arena”.

Marvin Martin e ultimul nume pe care francezii încearcă să-l asemene cu ­inegalabilul Zinedine Zidane. Motivul? Anonimul mijlocaş al lui Sochaux a marcat de două ori la debutul pentru naţionala Franţei, performanţă rară, care a amintit de primul meci al lui „Zizou" în tricoul „Les Bleus": o „dublă" contra Cehiei în 1994. Martin, cel mai bun pasator din Ligue 1 în sezonul 2010-2011, a „explodat" în amicalul „cocoşilor" cu Ucraina de la Doneţk.

A intrat pe teren în minutul 76, la scorul de 1-1, timp suficient pentru a puncta de două ori cu şuturi bine plasate şi pentru a da o pasă decisivă la golul lui Kaboul, un alt debutant. "Nu mai e ZZ (Zinedine Zidane), e MM (Marvin Martin)!", a remarcat presa din Hexagon.

Faţă de oficialul cu Belarus (1-1), Laurent Blanc a folosit în victoria cu Ucraina (4-1) o echipă experimentală, cu nu mai puţin de 10 modificări: Mandanda - Reveillere, Kaboul, Sakho (Abidal 76), Evra - Cabaye (Martin 76), Mvila, Matuidi (Diaby 76) - Remy (Ribery 64), Gameiro (Benzema 65), Menez (Malouda 65). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite