Francezii se tem din nou de România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria tricolorilor din Lituania, „cocoşii“ tremură pentru locul doi. Naţionala poate reintra în cărţile calificării dacă învinge la Paris. Victoria asupra Lituaniei a reaprins speranţele tricolorilor la ocuparea locului de baraj în grupa a şaptea.

„România nu mai are şanse de calificare!”, spunea Raymond Domenech, selecţionerul Franţei, după eşecul naţionalei noastre în Austria.

Ca urmare, mass-media din Hexagon s-a axat un timp doar pe „finala” cu Serbia de la 9 septembrie, însuşi Domenech alegând să „spioneze” sâmbătă la Belgrad, nu la Marijampole. Uşor ignoranţi, „cocoşii” au fost nevoiţi să-şi reconsidere calculele după ce Chivu şi compania au câştigat în Lituania. „Cu patru zile înaintea meciului cu Serbia vom juca o altă finală, contra României, care nu a renunţat să spere”, a scris ieri „L’Equipe”.

De altfel, şi jucătorii României simt că şansele nu sunt pierdute. „Ne pare rău pentru punctele irosite, dar încă mai avem speranţe de calificare, chiar dacă sunt foarte mici”, a spus Rădoi, completat de Chivu: „Atât timp cât mai sunt şanse matematice, nu renunţăm!”.

Cum ne calificăm în funcţie de jocul Serbia-Franţa

Doar o victorie pe „Stade de France”, pe 5 septembrie,  ne menţine vii speranţele de a ocupa la final locul secund. Echivalent cu şansa  de a prinde colacul de salvare numit „baraj”.

Aşadar, presupunând că vom câştiga ultimele patru meciuri din grupă (cu Franţa, Austria, Serbia şi Feroe), stăm şi la mâna partidei Serbia – Franţa, programată la 9 septembrie în infernul de pe „Maracana” belgrădeană.

Victorie Serbia 75% şanse

Este varianta ideală, care ne-ar aduce la egalitate de puncte cu Franţa. În acest caz, avantajul este de partea echipei lui Lucescu, pe baza rezultatelor directe, 2-2 la Constanţa şi presupusa victorie de la Paris.

Sârbii vor avea toate motivele să bată Franţa, pentru a-şi asigura matematic calificarea la Mondiale de pe prima poziţie a grupei.

Egal sau victorie Franţa 25% şanse

În acest caz, îi vom pierde din vizor pe „cocoşi”, dar îi vom putea prinde din urmă pe sârbi, cel puţin teoretic. Cum? Cu o victorie la două goluri diferenţă la Belgrad, care să anuleze acel 2-3 din tur, cumulată cu un pas greşit al sârbilor în ultima zi a preliminariilor, contra Lituaniei, adversara noastră de sâmbătă, în deplasare.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite