Fotbalul s-a îmbolnăvit de gripă porcină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbalul s-a îmbolnăvit  de gripă porcină!
Fotbalul s-a îmbolnăvit de gripă porcină!

Virusul A(H1N1) a început să facă ravagii şi în lumea sportului-rege, afectând jucătorii şi anulând meciuri. În Anglia, doi jucători de la Blackburn sunt infectaţi. În Franţa, Marseille – PSG a fost amânat, iar fotbaliştii parizieni trimişi în carantină.

Chris Samba şi David Dunn au lipsit din echipa lui Blackburn în meciul pierdut sâmbătă de Rovers pe terenul lui Chelsea, cu scorul de 5-0. Managerul Sam Allardyce a motivat absenţa acestora ca fiind cauzată de un virus, în timp ce un oficial al clubului a declarat că în lotul lui Blackburn există două cazuri confirmate de A(H1N1).

„Pe lângă Samba şi Dunn şi alţi jucători şi membri ai staffului tehnic acuză simptomele specifice virusului”, a fost comunicatul clubului Blackburn. În ciuda situaţiei alarmante, conducătorii alb-albaştrilor au anunţat că meciul din Cupa Ligii cu Peterborough, de azi, se va disputa conform programării iniţiale.

În Franţa, conducătorii Ligue 1 au hotărât să amâne derby-ul dintre Olympique Marseille şi Paris Saint Germain de duminică, după ce tot lotul echipei pariziene a fost trimis în carantină! Unul dintre fotbaliştii infectaţi este fostul mijlocaş dreapta de la Barcelona, Ludovic Giuly.

Deşi Didier Dechamps, antrenorul lui Marseille, a cerut reprogramarea meciului pentru mâine, oficialii clubului au insistat ca toţi jucătorii lui PSG, alături de stafful tehnic, să rămână izolaţi trei zile, pentru a se evita declanşarea unei epidemii. Decizia a născut reacţii violente în rândul fanilor celor două echipe, lupte violente de stradă având loc în Marsilia ca urmare a amânării partidei.

Poliţia franceză a operat zece arestări în rândul suporterilor, câte cinci din fiecare tabără, după ce zece persoane au fost înjunghiate în timpul incidentelor, fiind acum în afara oricărui pericol. Totuşi, un susţinător al lui Paris Saint Germain a fost operat după ce a suferit o fractură la nivelul membrelor inferioare.

Problemele vin din America

Din cauza gripei porcine, Chivas Guadalajara şi Real San Luis s-au retras din Copa Libertadores înainte de optimi, după ce oficialii echipelor Sao Paulo, din Brazilia, şi Nacional, din Uruguay, au refuzat să facă deplasarea în Mexic pentru disputarea partidelor.

În Brazilia, ţara cu cel mai mare număr de decese cauzate de virusul gripal A(H1N1), suporterii echipelor Santos şi Curitiba au fost obligaţi să poarte măşti de protecţie înaintea unui meci dintre cele două echipe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite