Fotbal îngheţat în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate marile campionate aflate în desfăşurare în Occident au avut de suferit la finalul săptămânii trecute din cauza frigului şi a ninsorilor abundente.

În timp ce echipele din Liga I au parte de condiţii decente de pregătire prin sudul Turciei sau prin Cipru, gerul şi zăpada au făcut ravagii în restul Europei. Astfel, numeroase partide oficiale din campionatele din Vest au fost amânate, iar altele s-au disputat în condiţii extreme.

De suferit au avut şi stranierii noştri, în frunte cu Adrian Mutu. La mijlocul săptămânii trecute, într-o etapă intermediară, „Briliantul" fusese menajat de antrenorul Cesenei special pentru întâlnirea de acasă cu Catania, o contracandidată la evitarea retrogradării. Meciul n-a mai avut loc însă din cauza unui strat de 60 de centimetri de zăpadă care s-a depus pe Stadionul „Dino Manuzzi" din Cesena. Pentru a se putea antrena normal, echipa lui Mutu a plecat ieri într-un mini-cantonament la Coverciano.

Nicoliţă a patinat

Aceleaşi probleme au lovit şi campionatul Franţei. Situaţia cea mai delicată s-a produs la Saint-Etienne, unde Bănel Nicoliţă şi colegii săi au început meciul cu Lorient, dar l-au terminat după numai nouă minute din cauza terenului îngheţat bocnă. „Jucătorii nu mai puteau sta în picioare şi patinau", s-a justificat arbitrul. Nici Daniel Niculae nu s-a simţit în largul său la meciul Nancy - Rennes, termometrul la nivelul ierbii arătând temperaturi care se apropiau de minus 10 grade Celsius. Frig a fost şi în Spania, la Madrid şi la Barcelona suporterii venind la meciuri îmbrăcaţi cu mai multe rânduri de haine.

La Manchester,ca-n poveşti

Un alt român care s-a „bucurat" de iarnă pe terenul de fotbal a fost Costel Pantilimon. Portarul de rezervă a lui City a prins pe viu o ninsoare ca‑n poveşti chiar în timpul meciului câştigat de „cetăţeni" cu 3-0 contra lui Fulham. Pe Stadionul „Etihad" din Manchester, disputa a fost întreruptă de mai multe ori pentru ca angajaţii clubului să se ocupe cu deszăpezirea suprafeţei de joc. De altfel, în ligile inferioare din Anglia, acolo unde arenele nu sunt dotate cu instalaţii de încălzire, au fost consemnate cele mai multe partide amânate.

Neşu, încurcat de iarnă

„Bişonul" avea de gând să inaugureze ieri la Utrecht şcoala de fotbal „Balgevoel", eveniment care a fost amânat din cauza căderilor masive de zăpadă din Olanda. Cum manifestarea era prevăzută în aer liber, medicii i-au recomandat lui Mihăiţă Neşu să nu se expună în asemenea condiţii atmosferice. Şcoala de fotbal „Balgevoel" este prima realizare a fundaţiei create de Mihăiţă Neşu după accidentarea care i-a pus capăt carierei de profesionist. Tot în Olanda, două meciuri din prima divizie n-au mai avut loc, inclusiv disputa dintre De Graafschap şi Twente, adversara Stelei.

Meci fabulos: Chelsea - United  3-3

Pe lângă meciurile amânate sau jucate pe zăpadă, la lumină a ieşit o partidă de zile mari din Premier League. Pe Stamford Bridge, Chelsea o conducea pe United cu 3-0 în minutul 51, iar „albaştrii" aveau şampania la rece. „Diavolii" nu au renunţat, reuşind să egaleze prin dubla lui Rooney  şi golul lui „Chicarito" Hernandez. Totuşi, remiza a ajutat-o pe City să se îndepărteze la două puncte de rivala din Manchester.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite