Fotbal cu un glonţ în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paraguayanul Salvador Cabanas a revenit în activitate la exact doi ani după ce a fost împuşcat într-un bar, unul dintre proiectile fiind şi acum în cutia sa craniană.

Salvador Cabanas, un idol în fotbalul din Paraguay, s-a zbătut mult timp între viaţă şi moarte în urma incidentului petrecut la 25 ianuarie 2010 în toaleta unui bar din Ciudad de Mexico. Atunci, încercând să se opună unui jaf, sud-americanul a fost împuşcat fără scrupule direct în cap de un traficant de droguri local. Numai un miracol a făcut ca jucătorul să supravieţuiască şi să-şi înceapă a doua existenţă.

În continuare, o serie de operaţii

l-au repus pe picioare, în ciuda faptului că doctorii au preferat să nu-i scoată din cutia craniană glonţul de calibru 22. O astfel de intervenţie chirurgicală ar fi fost extrem de riscantă, Cabanas preferând să trăiască în continuare cu bucata de plumb în cap. Bineînţeles, efectele secundare ale unei asemenea situaţii n-au întârziat să apară, paraguayanului fiindu-i afectată parţial vederea la ochiul stâng.

În aceste condiţii, părea imposibil ca Salvador să se întoarcă pe terenul de fotbal. Legitimat la echipa mexicană de primă divizie America, club care nu i-a reziliat contractul, Cabanas a înţeles că forma fizică nu-l recomandă pentru a evolua la acelaşi nivel ca în ianuarie 2010. Astfel, la începutul lui 2012, paraguayanul a acceptat mâna întinsă de echipa din ţara natală la care a început fotbalul, 12 Octombrie.

Joacă în liga a III-a

Chiar dacă transferul nu e încă oficializat, Cabanas a jucat vinerea trecută 15 minute într-un amical al grupării care a retrogradat sezonul trecut în liga a treia din Paraguay. „Visul meu a devenit realitate. Cu o seară înainte, nici n-am putut să dorm", a mărturisit atacantul de 31 de ani.

„Primul gol pe care îl voi da în această nouă etapă a vieţii mele îl voi dedica soţiei şi preşedintelul echipei 12 Octombrie", a completat Cabanas. Echipa evoluează în localitatea Itaugua, situată la 40 de kilometri de capitala Asuncion.

3 ani de închisoare a fost pedeapsa aplicată agresorului lui Salvador Cabanas, Jose Balderas Garza.

CV

- A luat titlul de golgheter în prima ligă chiliană (cu Audax Italiano în 2003) şi în campionatul Mexicului (cu Chiapas în 2006).
- A strâns 44 de selecţii la naţionala Paraguayului, pentru care a marcat 10 goluri.
- A fost cel mai prolific marcator în ediţiile 2007 şi 2008 ale Copei Libertadores, în tricoul lui Club America.
- În 2007 a fost declarat cel mai bun fotbalist sud-american al anului, în afara celor care activează în Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite