Florin Lovin: „Nu sunt un lider pentru Steaua!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul nu crede că i se potriveşte rolul de şef la mijlocul terenului, cum îl consideră Gigi Becali. Florin Lovin (27 de ani) este un tip deschis, atunci când vorbeşte despre fotbal. El a vorbit pentru „Adevărul“ despre titlu, relaţia cu fanii, dar şi despre sentimentele trăite ca jucător în Ligă.

Adevărul: Cum i-ai simţit pe colegi după victoria cu Poli Iaşi?

Florin Lovin: Meciul cu Iaşi a avut o încărcătură foarte mare, deoarece veneam după două eşecuri, iar un al treilea era catastrofal. Nu ştiu dacă a fost un sentiment de descătuşare, dar cu siguranţă a fost unul de uşurare.

Câştigaţi la Piteşti?

Pot spune că victoria cu Iaşiul nu are nicio valoare dacă nu este urmată de alte patru-cinci victorii la rând, deci practic suntem obligaţi să obţinem trei puncte cu FC Argeş.

Mai credeţi în titlu?

Nu prea contează ce cred eu sau un alt coleg în legătură cu locul Stelei la sfârşitul campionatului, ci mai mult contează ce facem pentru a termina pe primul loc.

Nici locul doi, care permite accesul în preliminariile Ligii Campionilor, nu este de neglijat, chiar dacă anul acesta va fi mai greu.

Cum se va termina războiul cu fanii?

Referitor la atitudinea fanilor faţă de echipă sau faţă de patron, cred că pot scrie o carte... Această problemă ne afectează enorm, iar rezolvarea ei pare îndepărtată.

Suporterii trebuie să înţeleagă că toate rezultatele mari din ultimii ani li se datorează şi lor, şi aici cel mai elocvent exemplu este meciul cu Valencia, când practic ne-au dus spre calificare.

Gigi Becali te-a recomandat ca lider al echipei...

Nu se pune problema. Mă simt măgulit de declaraţia patronului, dar un lider trebuie să fie ales de echipă, de antrenor şi să se identifice cu ceea ce înseamnă o echipă de talia Stelei, ceea ce nu e cazul la mine.

Cum te-ai simţit la meciurile din Ligă, contra celor de la Bayern, Lyon sau Real Madrid?

În primul an, datorită debutului cu Dinamo Kiev (n.r.: victorie cu 4-1), m-am simţit minunat. Cu trecerea fiecărui meci însă m-a încercat un puternic sentiment de neputinţă, deoarece oricât aş fi muncit şi aş fi alergat rezultatul era acelaşi.

Mă simt binecuvântat că am avut şansa de a evolua alături de cei mai buni fotbalişti ai planetei, cu care, în puţinele momente ale unui joc, eram egalul lor şi privit cu aceiaşi ochi.

image
image

















L-au iertat pe Szekely

Antrenorul Marius Lăcătuş a declarat ieri că mijlocaşul Janos Szekely a intrat în cantonament în vederea meciului cu
FC Argeş. „Szekely este în cantonament. L-am văzut săptămâna asta la antrenamente, este cu un moral bun, bună dispoziţie, îşi doreşte enorm să reintre în lot, în echipă, şi asta nu face decât să mă bucure”, a spus Lăcătuş. Jucătorul a fost criticat dur de Gigi Becali după meciul pierdut cu FC Braşov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite