Fiorentina s-a operat de „cancerul“ Mutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Adi a fost exclus oficial din lotul „viola“, Ioan Becali i-a atacat dur pe conducătorii italienilor. În acest moment, singurele echipe interesate cu adevărat de Mutu sunt Cesena şi Bologna, variante pe care Fiorentina nu vrea să le accepte.

Ziua de ieri a început cu o mare surpriză: Mutu s-a prezentat la antrenamentul Fiorentinei ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, încercând parcă să şteargă cu buretele fuga sa din cantonament petrecută cu două zile înainte. Urma însă anunţata conferinţă de presă a lui Ioan Becali, care ameninţa cu dezvăluiri incendiare, iar clubul italian a făcut un pas înainte. „Pentru că nu a respectat clauzele din Acordul Colectiv de Muncă şi pentru că a adus grave prejudicii economice şi de imagine, Mutu a fost exclus de la antrenamente şi de la întreg programul de pregătire al echipei", a fost mesajul postat pe site-ul oficial al Fiorentinei. Astfel, deşi rămâne în continuare jucătorul grupării din Florenţa, „Fenomenului" Mutu i s-a arătat uşa în cel mai clar mod posibil. Din acest moment, reprezentanţii atacantului român, avocatul Rodella şi Ioan Becali, nu mai aveau ce pierde şi au trecut la atac.

De la „Fenomen" la „Cancer"

Ioan Becali a monopolizat conferinţa de presă organizată la hotelul Four Seasons din Florenţa, românul făcând un adevărat show în faţa jurnaliştilor. „În România se serbează Sfântul Ioan, iar eu uite unde sunt. În loc să sărbătoresc, să stau cu soţia, cu amanta...", a spus fostul impresar, în hohotele de râs ale asistenţei. Trecând la lucrurile care îl dureau, Becali a pus tunurile pe oficialii Fiorentinei, acuzaţi că s-au răzgândit cu privire la condiţiile transferului lui Mutu. „Mi-au sugerat să-i caut echipă, indiferent de ţară. Când au auzit de Cesena, s-au răzgândit şi n-au mai vrut să renunţe gratis la Mutu. L-am sunat să-i spun şi de asta a plecat din cantonament", a acuzat Ioan Becali.
Au urmat dezvăluirile „grele": „Mutu a încercat câteva zile să-l sune pe preşedintele Della Valle, dar acesta nu i-a răspuns la telefon. Apoi, când am venit eu aici, am auzit lucruri urâte la adresa jucătorului meu, că e un bastard, o măsea stricată şi un cancer". Din tirul de acuze a lui Becali n-a scăpat nici antrenorul Sinişa Mihajlovici: „De ce spune că Mutu e lipsit de respect, iar azi dimineaţă (n.r.: ieri, la antrenament) îl îmbrăţişează? Ăsta e fotbalul italian, aici nu există deloc curaj! Jucătorii sunt trataţi ca nişte obiecte".

Hagi îl vrea, turcii nu!

Salvarea românului putea veni de la Gică Hagi, dar oficialii lui Galatasaray n-au gustat deloc haosul creat în jurul preţului de transfer al lui Mutu. „Pe lângă Cesena, care îi oferă un contract de trei ani şi jumătate cu optţiune de prelungire, mai e dorit şi de Bologna. Alberto Malesani, antrenorul Bolognei, m-a sunat în legătură cu Mutu. În afară? Nu e nicio echipă interesată de el. Am vorbit cu Galatasaray, dar nu-l vor! Hagi l-ar vrea, însă nu şi conducerea. N-au înţeles de ce în Italia are un preţ şi în afară altul", a precizat Ioan Becali în legătură cu negocierile pe care le-a purtat. „L-am mai propus şi în alte părţi, la Dinamo Moscova, la Zenit, în ţările arabe", a adăugat agentul. În tot acest timp, Mutu îşi „lingea rănile" în sânul familiei, unde va sărbători astăzi împlinirea vârstei de 32 de ani.

"Totul mi s-a tras de la sibutramină. N-aş fi vrut să plec de la Fiorentina. Meritam mai multă recunoştinţă."
Adrian Mutu atacant Fiorentina

"Abramovici se simte trădat, de aceea nu renunţă la pretenţii."
Ioan Becali impresar

Inter şi Juventus  îl vor pe „Briliant"

După 11 ani, Mutu ar putea reveni la Inter. „Bomba" a fost dezvăluită de site-ul calciomercato.it care a scris despre negocierile secrete pe care fraţii Becali le poartă cu Marco Branca, directorul sportiv al milanezilor. Şi Juventus se interesează de Mutu. Torinezii l-au cumpărat ieri pe Luca Toni, dar îl vor şi pe român. „Juve visează la un cuplu de atac Toni-Mutu", susţine presa peninsulară.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite