Adi Mutu încurcă Steaua. Fiorentina îi poate scoate pe "roş-albaştrii" din urna capilor de serie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adi Mutu încurcă Steaua. Fiorentina îi poate scoate pe "roş-albaştrii" din urna capilor de serie
Adi Mutu încurcă Steaua. Fiorentina îi poate scoate pe "roş-albaştrii" din urna capilor de serie

Dacă Fiorentina se califică în grupele Ligii Campionilor, roş-albaştrii ar putea pierde statutul de cap de serie în Liga Europa. Parcursul Stelei în grupele Europa League depinde de rezultatul dublei manşe din preliminariile Ligii Campionilor dintre Fiorentina şi Sporting Lisabona.

Dacă vor trece de Saint Patrick’s, jucătorii lui Bergodi au şanse mari să se afle în urna capilor de serie la tragerea la sorţi pentru faza grupelor.

Calculele sunt simple: conform coeficienţilor UEFA, Steaua (53.781) e în cărţi pentru ultimele două locuri între cele mai bune 12 echipe din Europa League.

Cine o poate încurca? Arsenal (106.899), Lyon (91.033), Sporting (68.292) şi Panathinaikos (56.633), în cazul în care aceste formaţii vor fi eliminate din turul patru preliminar al Ligii Campionilor şi redirecţionate spre Europa League. După 2-0 cu Celtic în deplasare, Arsenal pare să fi ieşit din această dispută indirectă. Nu şi Sporting, care a remizat pe teren propriu (2-2) cu Fiorentina lui Adi Mutu.

Steaua ţine cu Sporting!

Aşadar, lusitanii vor fi susţinuţi de la distanţă de fanii Stelei. O calificare a lui Sporting o trimite pe Fiorentina în Liga Europa-, însă italienii au un coeficient inferior echipei din Ghencea.

Rămâne o singură condiţie de îndeplinit pentru ca roş-albaştrii să intre în rândul capilor de serie: Lyon şi Panathinaikos să nu intre amândouă în grupele Ligii Campionilor, în disputele cu Anderlecht, respectiv Atletico Madrid.

Mutu, o „fantomă pe teren“

În meciul de la Lisabona, „Briliantul” a fost cel mai slab jucător. „Zero pe linie în dreptul lui Mutu”, a scris site-ul firenzeviola.it. De asemenea, „Gazzetta dello Sport“ l-a notat cu nota 5, cea mai mică.

„A fost de nerecunoscut. O fantomă!“, a punctat prestigiosul cotidian. Pe de altă parte, italienii susţin că Mutu nu va mai juca la Fiorentina din iunie 2010, motiv pentru care oficialii „viola“ au demarat negocierile cu brazilianul Salvio, înlocuitorul ideal pentru atacantul român.

Cum poate ajunge Steaua cap de serie în Liga Europa

Varianta grea: dacă Fiorentina trece de Sporting

-portughezii intră în Liga Europa, cu un coeficient superior Stelei
-pentru ca Steaua să fie totuşi cap de serie, atât Lyon cât şi Panathinaikos trebuie să câştige duelurile din Liga Campionilor contra lui Anderlecht, respectiv Atletico Madrid

Varianta uşoară: dacă Fiorentina este eliminată de Sporting

-italienii intră în Liga Europa, cu un coeficient inferior Stelei
-pentru ca Steaua să fie cap de serie, măcar una dintre Lyon şi Panathinaikos trebuie să câştige duelurile din Liga Campionilor cu Anderlecht, respectiv Atletico Madrid

„Cel mai important meci“

Cristiano Bergodi susţine că şi-a avertizat elevii să nu-i trateze de sus pe irlandezii de la St. Patrick’s.

„Băieţii ştiu că trebuie să facem un joc mare, suntem pregătiţi şi avem încredere că vom obţine un rezultat bun, care ar fi benefic pentru o echipă cu mulţi tineri şi cu un antrenor nou. Este cel mai important meci pe care Steaua l-a disputat până acum. Respect St. Patrick’s pentru că a ajuns în play-off”, a spus italianul, care a mărturisit că nu ştie mai nimic despre adversari: „Am fost surprins că i-au eliminat pe cei de la Krîlia Sovetov. Sper să le citim jocul repede”.

Tehnicianul a vorbit şi despre intenţia lui Gigi Becali de a scădea salariile lui Tătăruşanu şi Szekely.

„Nu cred că băieţii pot fi afectaţi,  plus că suntem într-o perioadă de criză”, a comentat Bergodi. Romeo Surdu speră şi el ca Steaua să tranşeze calificarea încă din prima manşă: „Se resimte oboseala, dar încercăm să jucăm cât mai bine”.  La rândul său, atacantul irlandez Mark Quigley, intrat în atenţia selecţionerului Giovanni Trapattoni, crede în şansele echipei sale: „Dacă scăpăm doar cu două goluri primite, avem şanse bune”. 

Dayro, singur printre puşti

image


Fostul copil răsfăţat al tribunei, Dayro Moreno, s-a întors în Ghencea. Dacă ieri anunţa că a venit pentru a demonstra că este de nivelul Stelei, aseară, Dayro a făcut primul său antrenament cu echipa a doua.

„Am înţeles că Dayro se va pregăti la Steaua II. Îl respect pe Moreno, nu am nicio problemă cu el, a greşit, dar acum trebuie să se pună la punct cu pregătirea fizică şi pe urmă vom vedea”, a spus tehnicianul roş-albaştrilor, Cristiano Bergodi.

Primul pas a fost făcut. Moreno s-a pus astăzi la dispoziţia antrenorului echipei satelit, Leo Strizu, unde s-a pregătit cot la cot cu restul puştilor nou-promovaţi în eşalonul secund. Stingher şi abătut, Dayro a respectat indicaţiile tehnicianului şi a preferat să stea retras în restul timpului, alegând să discute preţ de câteva momente cu colegul său de suferinţă, Mihăiţă
Pleşan.

De urmărit...

-Prestaţia lui Ionuţ Rada, care este în cărţi pentru a juca primul său meci din acest sezon.
-Dacă Steaua va rămâne neînvinsă în faţa echipelor irlandeze la al nouălea meci.
-Revenirea jucătorilor Harris şi Byrne, care au mai fost în Ghencea cu Shelbourne.
-Dacă Becali se va manifesta la fel ca la meciul cu Unirea, jucat, de asemenea, cu porţile închise.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite