„Adrian Mutu face Fiorentina să zboare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Adrian Mutu face Fiorentina să zboare“
„Adrian Mutu face Fiorentina să zboare“

Presa din Italia e la picioarele „Briliantului“, care a revenit cu un gol după patru luni de absenţă. Începe o săptămână grea pentru Adrian Mutu, care aşteaptă sentinţa Tribunalului Sportiv de la Lausanne în cazul „cocaina“.

30 iulie este data aproximativă la care internaţionalul român va afla dacă va fi nevoit să alimenteze contul lui Chelsea cu 17 milioane de euro.

Până atunci, pe plan fotbalistic, „Fenomenul“ Mutu are doar motive de bucurie. Sâmbătă, a jucat pentru prima dată de la operaţia la piciorul stâng suferită în luna aprilie. Problemele medicale l-au silit să piardă finalul sezonului trecut din Serie A, astfel că ultimul gol pe care îl înscrisese data din 22 martie. După patru luni de suferinţă, „Briliantul“ sperie din nou apărările adverse. 

„Am trecut printr-o perioadă dificilă, dar sunt pregătit să revin“, spunea Mutu cu câteva ore înainte de întoarcerea sa pe teren, în amicalul de sâmbătă cu Belluno. „Fiorentina zboară. Pozitivă evoluţia lui Mutu“, a notat presa italiană după ce formaţia „viola“ s-a impus cu 7-0, românul marcând al doilea gol, în minutul 14. Deşi a jucat doar în prima repriză, decarul Fiorentinei putea obţine mai mult, însă a ratat câteva ocazii uriaşe.

Atacă Liga Campionilor

Pentru Mutu şi Fiorentina, primul obiectiv al sezonului este calificarea pentru a doua oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor. Toscanii au de trecut un tur preliminar şi aşteaptă tragerea la sorţi de la 7 august, când ar putea da peste FC Timişoara, în cazul în care bănăţenii trec de Şahtior.

Programul lui Mutu în următoarea lună

29 iulie Fiorentina – PSG
2 august Triunghiular Catania – Palermo – Fiorentina
5 august Fiorentina – Fiorentina Primavera
8 august Aston Villa – Fiorentina
12 august Ungaria – România
18 şi 25 august turul patru preliminar din Liga Campionilor

Marica l-a speriat pe Lucescu

image


Ciprian Marica a marcat în primul minut al amicalului dintre VFB Stuttgart şi Greuther Furth (5-0), însă a fost schimbat la pauză, din cauza unei accidentări. Imediat după meci, atacantul naţionalei a fost sunat de Răzvan Lucescu.

„Nu are nimic grav”, a spus selecţionerul, speriat de posibilitatea de a-l pierde pe Marica pentru amicalul cu Ungaria de la 12 august. După transferul lui Mario Gomez la Bayern, Marica a devenit titular în atacul lui Stuttgart, alături de Cacau.

Max Nicu, gol pentru Hertha

image



Pe lângă Mutu şi Marica, Răzvan Lucescu mai are un motiv de mulţumire. Maximilian Nicu a depăşit problemele de sănătate pe care le-a avut în urmă cu câteva luni şi s-a întors în prima echipă a lui Hertha.

Mai mult, proaspătul internaţional român a reuşit să marcheze în ultimul amical al berlinezilor, 2-2 cu St.Pauli. Max Nicu a fost integralist, antrenorul Lucien Favre folosindu-l în centrul liniei de mijloc, pe postul de coordonator de joc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite