Finanţatorii penali din Liga lui Mitică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Copos, Marian Iancu şi Ioan Neculaie au avut probleme cu legea. „Adevărul“ continuă serialul cu afacerile dubioase ale patronilor din Liga I.

I Copos – spălare de bani şi evaziune fiscală. Patronul Rapidului este trimis în judecată în trei dosare.

În primul dintre ele, “Loteria I”, este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată, procurorii susţinând că fostul vicepremier, alături de alţi doi învinuiţi, a prejudiciat bugetul de stat cu 40 de miliarde de lei vechi, prin realizarea unei tranzacţii fictive.

În cel de-al doilea dosar, “Loteria II”, George Copos a fost deferit justiţiei sub acuzaţia de spălare de bani şi fals, alături de Camelia Voiculescu şi fostul ministru Sorin Pantiş.

Nu în ultimul rând, patronul din Giuleşti este judecat şi în “Dosarul Transferurilor”, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, alături de alţi şapte oameni de fotbal.

ll Iancu – trei mandate de arestare preventivă. Controversele legate de afacerile lui Marian Iancu sunt legate în principal de VGB şi RAFO Oneşti, societăţi care i-au provocat mai multe dosare penale, inclusiv trei mandate de arestare preventivă.

Finanţatorul de la FC Timişoara a fost acuzat de  complicitate la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată şi continuată, precum şi spălare de bani! Până la urmă, Iancu şi-a reglat toate diferendele cu legea, reuşind să scape basma curată.

Ill Ioan Neculaie
– acuzat că a pus mâna fraudulos pe uzina Roman. Patronul lui FC Braşov este proprietarul uzinei Roman SA, pe care a obţinut-o în urma unui presupus tun imobiliar, pe marginea căruia omul de afaceri a fost subiectul mai multor dosare în justiţie, inclusiv la nivelul DNA.

Anchetele deschise împotriva lui vizau capete de acuzaţii multiple: înşelăciune, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, neglijenţă în serviciu şi spălare de bani. “Dosarele din justiţie s-au casat. Chiar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mi-a dat dreptate”, susţine miliardarul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite